Soundgarden. Som en pizza…

Den senaste veckan (lite drygt) har jag spelat den här skivan en hel del. ”King Animal”, mäktuga SOUNDGARDENs återkomst. Den är… inte speciellt bra. För att vara SOUNDGARDEN då, kanske jag ska vara tydlig med att säga. Däremot är det lite som Peter Sibner på Hockeysverige konstaterade om att ishockeysäsongen är igång: även när det inte är som bäst så är det lite som pizza – det slår det mesta annat lik förbaskat. Det gäller SOUNDGARDEN också. Det är liksom aldrig fel. Fast det är klart… har man de här plattorna i bagaget så spelar det kanske mindre roll att en låt som Bones Of Birds är mycket bättre än du tror, att Attrition svänger bra, att Halfway There och Been Away Too Long är låtar som de flesta andra grupper skulle sälja sin mamma för…

Badmotorfinger Down on the upside superunknown

I ärlighetens namn överraskade jag mig själv en aning när ”King Animal” åkte fram, det trodde jag faktiskt inte. Det brukar inte vara så när jag är sugen på SOUNDGARDEN, men kanske är det så att jag ville ha något nytt. Någon skiva där jag inte hunnit lära mig varenda riff, varenda textrad och strof sen tidigare?

Hur som helst. Det finns andra liknelser än pizza man kan ta, exempelvis är det lite som en standardlager en varm sommardag. Kanske inte det bästa du druckit, men det slår mycket annat ändå. Eller känslan efter ett träningspass när man inte är i helt toppform. Man vet att det kan kännas bättre, men det känns ändå bra. Och det är klart. har man Chris Cornell på sång så löser sig liksom det mesta, kan jag tänka. I alla fall om man spelar rock (och inte, som på ”Scream”, när det är någon form av Timbalandsk populärmusik), för han har en ruggigt karismatisk röst, den karl’n.

Det finns mycket att fundera på här, som det där med hårdrocksbands comebackande, att fortsätta med musik när man vet att den kommer att jämföras med odödliga klassikerskivor (hej SLAYER och METALLICA!) eller för den delen varför pizza är gott, vem som har den bästa amerikanska rock-rösten eller hur de olika SOUNDGARDEN-skivorna står sig mot varandra, men jag tänkte att… vi kan väl lämna det lite öppet?

Se vad ni tycker, och var humöret tar oss? Så tar vi en sväng med ”King Animal” så länge?

Höj volymen. Efter att du beställt pizza. Och öppna kommentarsfältet så vi andra får veta var du tycker att vi ska ta det här vidare!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *