Tempel Brygghus Ordained

Öl: Ordained
Stil: Sour / Wild ale
Styrka: 4,5%
Bryggeri: Tempel Brygghus, Uppsala, Sverige
Var: Systembolaget – Lokalt & Småskaligt.

Jodå, efter lite strul med en dator som tyckte att virus var helt rimligt att man skulle ha, så tappade jag tråden i Heavy MetAle’s ”Septemberfest” som vi körde. Den här och några recensioner till skulle ha varit med där. Men… grina gör bara småungar och nu kommer den här istället. Kolla även vad Usurpress sa då i ett litet shout-out vi hade med dom. Nu till ölen.

Man kan ha en bandöl för att vara cool och inne, och man kan ha en bandöl för att man är cool. En viss skillnad, dock en viktig sådan. Det börjar bli vanligt att band har en koppling till någon öl i någon form. Antingen sätter man sitt namn på en öl som finns, eller så väljer man en öl som passar stilen på den musik man spelar. Usurpress träffar till 100% rätt om man jämför musiken och ölen, men ölen träffar lite snett rent allmänt. Dock är den spännande, och det kan räcka långt.

Tempel Brygghus fick mig att både slå frivolter av lycka och även att omvärdera mitt förhållande till sura öl med sin ”Perdition”. Skulle man lyckas igen? Njae, inte riktigt.

TempelOrdained

Aromen är sura gröna äpplen, örtträdgård, vita kex och igenvuxen körrgård. Vaktmästaren har gått i pension och murgröna, kvickrot och skott av ormbunke trängs bland murken mossa och gravstenar.

Smaken är omogna äppelkart, surt och torrt. Ledtrådar pekar mot gammalt trä dock med en pigg uppfriskande citrus-syra. Det är som att man öppnar upp en gravkrypta från 1700-talet och vädrar ur, samtidigt som man sprayar Mr Muscle på måfå i hörnen. En dammig torr atmosfär som piggas upp av moderna toner från unga fruktskott. Intressant var ledordet.

Den här rackaren är bryggd med kinesiskt Gunpowder té, och då jag mig veterligen inte har druckit det, så kan jag inte jämföra, men jag tror det är därifrån jag fångar det jag kallade örtträdgård i början. Oavsett så är det en intressant öl, och Tempel Brygghus lyckas än en gång väcka min nyfikenhet. Jag kommer nog att köpa ett par till av den här, just för att den väcker associationer jag inte hittar i andra öl.

6 av 10 dödgrävare väljer denna före kaffe på frukostrasten.

Jag lutar mig tillbaka och sparkar igång Usurpress platta ”Ordained” i väntan på deras nya som de börjat spela in i dagarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *