Terrapin Moo-Hoo Chocolate Milk Stout

Öl: Moo-Hoo Chocolate Milk Stout
Stil: Sweet Stout
Styrka: 6,0%
Bryggeri: Terrapin Beer Company, Athens, Georgia, USA
Var: Systembolaget – Standardsortimentet sedan 2 Mars.

”Vad säger kossan?”

Idag så ska vi kolla på en liten choko-bomb. Och ni ska även få ett dessert-tips av mig för coola snubbar, bara för att jag är så härlig.
Den här kakao-granaten finns på SB sedan 2:a Mars i standardsortimentet, men det tog ett tag för den att leta sig fram till butikerna. Hittar du den inte hos din lokala spånken-krängare så får du säga åt dom på skarpen, alternativt lägga en web-order och hämta ut den efter ett par dagar.

Nu är det så här ska ni veta, att jag inte är superförtjust i choklad. I alla fall inte i drickform. Jag får rysningar i hela kroppen bara jag tänker på O’boy eller Pucko. Jag vet inte varför riktigt, för jag har täljt i mig kopiösa mängder innan jag kom in i målbrottet och det finns otaliga minnen av kalla vinterdagar när man satt som ett skrumpet fikon i långkallingar och doppade en svettig ostmacka i varm choklad efter att ha kroppsbombat sönder alla pulkbackar inom 3 mils radie från hemmet. Det är kanske därför jag inte tål det idag? Jag har ”fördruckit” mig på det. Hoppas det inte händer samma sak med öl…

Hursom, så hade jag inga förväntningar på denna tack vare det. Dels visste jag inte så mycket om varken bryggeriet, eller hur en riktigt god chocolate milk stout skulle smaka. Och det vet jag egentligen inte nu heller, men jag har i alla fall en uppfattning om hur jag tycker den borde smaka… som den här ungefär.

Aromen är mjuk och mild från lätt rostad malt och en rejäl dos vanilj. Genast så glimtar det till i hjärnkabinettet och tankarna dras omedelbart mot chokladmjölk. Den luktar t.o.m. sött. Hur ska det här gå?

Smaken, ja smaken, det är där den faktiskt levererar över förväntan. Nu kan det vara så att jag var beredd på att den inte skulle vara så himla kul och jag överraskade mig själv på ett positivt sätt? Eller så är den helt enkelt bara god? Om man sörplar på skummet lite först, så får du faktiskt en klassisk mjölkchokladsmak. När man tar en rejäl klunk, så kommer det lite mer tyngd från andra saker. Det dyker upp lite rostad kaffe men inte alltför mycket, dock tillräckligt för att ta ner sötman något. Men trots att den är ganska söt i sin helhet, så kommer det en bitterhet till slut. Den är lite som mig helt enkelt. Söt och bitter, men lagom. Nu svamlar jag igen.

Den här ölen är perfekt att slänga i truten på någon som sitter och mumlar i ett hörn att ”…jag gillar inte öl.” Den är så långt från ”vanlig öl” man kan komma nästan, att det borde passa till en dessert bland vuxet folk. Och här kommer faktiskt dessert-tipset. Var uppmärksam nu.

1. Ta den bästa vaniljglassen du kan komma på, förslagsvis av det lite finare slaget.
2. Ta en rejäl skopa eller två i ett större glas av modell sejdel eller liknande.
3. Sikta.
4. Lägg glassen i glaset.
5. Ta flaskan med Terrapin Moo-Hoo.
6. Sikta noga.
7. Häll ölen i sejdeln över glassen.
8. Vips, så har du gjort dig en ”Terrapin Chocolate Milk Stout Beer Float”.
9. Bjud din intet ont anande gäst.
10. Succé!

Det är en suverän dessert en varm sommarkväll efter ni har svullat i er grillat och sitter och jäser i kvällssolen och knappt kan röra er.
Kom ihåg, en flytande choklad-dessert är lättare att få plats med än en choklad-dessert i fast form. Den liksom hittar plats bland allt det andra.

7,5 av 10 choklad-bitar rätt in i truten!

Jag lutar mig tillbaka och drar på Tribulation’s nya alster. Den har inte ett skit att göra med dagens öl, men det spelar ingen roll, för den är svinbra. Hejdå!

1 reaktion på ”Terrapin Moo-Hoo Chocolate Milk Stout”

  1. Låter intressant, även jag har nog för druckit mig på O’boy, så sånt hoppar man över numera, dock kan denna säkert slinka ner som en dessert vid en bjudning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *