Vardagshjälten

Rebellängeln jobbar på kontor. Babblar i telefon, möten möten möten. Socialt interagerande mest hela tiden, och det hela ska såklart jongleras med att privatlivet ska fungera med allt vad egentid, relation och aktiviteter för kidsen (8 och snart 11 år) heter. Det är inte helt enkelt, och den här tiden på året kan det som vanligt vara med lite av smygångest man närmast sig veckorna. Omstart av vardagen, hur härlig den är, innebär såklart fler passade tider och åtaganden som man inte styr över själv. Mitten av augusti är ”prime time” för de känslorna – så då är det tur att man faktiskt samtidigt kan känna sig som lite av en vardagshjälte. Som Stålmannen som har sin hemliga dräkt under skjortan och kavajen, typ. För även om jag älskar mitt jobb så kvarstår fakta: utan Heavy MetAle och skrivandet finns det en uppenbar risk att Rebellängeln begår uppror på riktigt.

Och ändå kan man ju behöva lite hjälp, så här när semestern ska otas bort och skolor startas om och allt. Du ska få några välmenade tips, tänkte jag!

För det första: lyssna på bra musik du blir glad av!

Texten här är ju mer eller mindre självförklarande, eller hur? ”där går min hjälte, han är helt ordinär”. Går inte att argumentera bort vill jag påstå, låten i sig är dessutom bra tycker jag – men du väljer ju vilken du vill.

För det andra: välj en bra alkoholfri bärs

 

Jo, jag veeeeeet. Alkoholfri öl är inte lika kul, men de här två är i alla fall bra. Mikkellers Weird Weather är rent av fantastisk, och Easy Rider Bulldog kan man dricka direkt ur flaskan och känna sig nöjd med livet genom. Om man nu behöver hjälp på traven att kliva från evig semester till vardagen, vill säga.

För det tredje: se fram mot det roliga.

Omstart betyder ju omstart av allt, och gosse vad det kommer att hända grejer. Nu valde jag NFL-loggan som bild här, och visst ser jag fram mot att den ligan kommer igång – men du vet ju. Alla plattor som kommer att släppas i höst. Sport. Konserter som brukar gå för högtryck fram till jul. Nya TV-serier.  På söndag startar Rebellängeln Tipsar igen, till exempel. Bra grejer händer!

2 reaktioner på ”Vardagshjälten”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *