Världen Brinner!

Ibland behövs det liksom inte mycket. Det funkar med enkel och hjärtlig musik. Som när VÄRLDEN BRINNER bjuder upp. Det är nog musik som jag egentligen inte brukar falla för – svensk text och pop/punk samt kvinnlig vokalist – men det är bara att kapitulera direkt. Det här är verkligen en sommarplatta för min del, även om den kom i våras, helt enkelt för att det är en skiva som liksom slår an en nostalgisk sträng och minner om ljusa sommarnätter i ungdomen.

Jag Känner Mig Så Jävla Svag är en låt som i sammanfattar vilken tonåring som helst. Både Våga! och Hej! är upptempolåtar som leker med inre tankar, och såväl Vi Äger Natten, Berlin och framförallt underbara Skrik Bort All Ångest skulle kunna vara som hämtade från vilken nattlig bilresa som helst. Kompisgäng i min skogsgröna Volvo 242:a i en annan tid.

VÄRLDEN BRINNER är punkrock som ger energi samtidigt som de behandlar tunga ämnen. Punkens uppgift, mer eller mindre alltså. Bandet är fem stycken på sin Facebook:

Malin Sandberg – sång
Alle Mazzoni – gitarr
Pelle Hartwig – trummor
Anders Karlsson – gitarr
Tobbe Berglund – bas

…menpå såväl sin Facebook som på baksidan av skivan får bara 4 medlemmar vara med. Vem som saknas? Vet inte. Inte Malin Sandberg då, någon av de andra killarna.

Bilden kan innehålla: 1 person, står, skor och text

Framförallt vill dock bandet att man ska lyssna in. De har rätt. Det är musiken som spelar roll. Låt detta bli sommarens soundtrack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *