Världens bästa musik att vara arg till: PANTERA!

…alltså, det ska erkännas. Bra anledning att spela SMASHING PUMPKINS igår, men litegrann kändes det kanske en aning… mesigt? Det är kanske inte den musiken som används för att bota kokande ilska och frustration om vi ska vara ärliga, och det är dags att åtgärda det idag – med PANTERA. Världens bästa musik att vara arg till. Det finns inget annat band som så destillerat kokar ihop ilska till musik, och som kan få en att vilja slå sönder saker på ett sätt som liksom gör allt bra sen igen. Efteråt. Det som det här omslaget.

En smäll på käften, helt enkelt. ”Vulgar Display Of Power” innehåller ju ess som Walk, Fucking Hostile, A New Level och This Love. Helt klart en klassiker i skivsamlingen, och en bra skiva att vara förbannad över. Inte lika bra som ”Cowboys From Hell” vad gäller låtarna kanske – där återfinns ju Psycho Holiday, Primal Concrete Sledge, Cemetary Gates, Cowboys From Hell med flera dunderlåtar – men bra. Nä, den argaste skivan med det här bandet är nog ”Far Beyond Driven”.

Om ”Vulgar Display…” var en käftsmäll så är det här en borr rakt in i pannbenet. Strength Beyond Strength, Becoming, 5 Minutes Alone, I’m Broken.. öppningen på den här skivan får en faktiskt nästan att tappa andan. Var du inte förbannad innan så blir du. Och vet du vad? Var du förbannad innan så är det ett knippe spår som laddar ur all den där ilskan och efter så är du inte det längre.

Världens bästa musik att vara arg till, en fredag sådär. Vi samlar allt på den här liveplattan så får vi ju allt på en gång…!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *