Rebellängeln Tipsar: CREEPING FLESH ”Into The Meat Grinder”

Öppnar du dörren är du snäll och håller upp så jag kan baxa ut allt vad finlir och finess heter? Arga veckan med inlägg om PANTERA och SMASHING PUMPKINS (!) får denna söndag ett passande slut i Rebellängelns Tips: ”Into The Meat Grinder” med CREEPING FLESH är precis vad doktorn ordinerar när man tröttnat på det mesta och bara behöver blåsa ur.
Tänk handgranat.
Boooooom!

CREEPING FLESH har fått en liten plats i solen på bloggen förr, i samband med att skivan spelades och när de gled in på plats 44 i Rebellängeln Topp 50 för 2019, men den senaste veckan har plattan gått varm här hemmavid så det är verkligen dags att  köra ett regelrätt Tips kan jag tycka. Dessutom: jag har ju CD-versionen, och den har liksom ett ”omvänt” loudness-syndrom och är alltså mastrad relativt lågt, så vill man ha monstervolym får man fläska på rejält på stereon. Jag gillar det. Det är inte så ofta man kan göra det och ändå njuta!
För den som ännu inte förståt det så spelar alltså CREEPING FLESH dödsmetall, med texter om krig. Gärna infanteri som slaktas i skoningslösa situationer. Låttitlar som Tank Corps Unleashed, Black Twisted Limbs eller Stench Of Guts (en askivans bästa låtar för övrigt) säger faktiskt det mesta… och då har vi bara kommit tre låtar in på den här plattan!
Personligen gillar jag att det är så okomplicerad ”krossar”-döds överlag, men stundtals släpper in black metal-vibbar. Zaamurets och framförallt skivans starkaste spår Where Men Are Made And Undone är partylåtar om du är förbannad eller kanske behöver lite extra pepp på ett träningspass. Över hela skivan gäller just det där okomplicerade också, utan att det blir banalt. Precis lagom för att i alla fall tillfälligt bära ut alla andra ambitioner.

Bandet består av 5 killar med dyster uppsyn. William Person Öberg & Sofus Stille står för gitarrspelet och håller självklart – med den här musikstilen – riffet i centrum. Robert Karlsson låter heligt förbannad i sin sång, Martin Kadhammar smiskar skinn så det står härliga till och som ett artilleribatteri mullrar Korp Thidrandirs basspel. Plattan är hemmameckad och väntar antagligen på sitt stora genombrott och skivkontrakt, men det finns ingen som helst anledning att invänta det.
Dra ur sprinten.
Lobba in den här i din musikaliska mix.

…..

…BOOOOOOOOOM!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *