Vem är du helst -Geezer eller Gerhard Butler?

Hänger du lite på den här bloggen vet du att Rebellängeln börjat kolla lite vettigare saker än Bollibompa med äldsta grabben på senaste tiden, och en kväll häromsistens hamnade ”Olympus Has Fallen” med Gerhard Butler på skärmen. Rätt bra film, men efter eldstriden på gräsmattan till Vita Huset så sa grabben att ”pappa… det här är nog inte en lämplig film för barn” så det blev tillbakakaka på den. Ja, han är den vettiga i sammanhanget – men han kan inte lika mycket meningslösa hårdrocksfakta som undertecknad, så istället för att gräma mig över ett dåligt föräldrarskap började jag genast fundera på namnet Butler.

Gerhard Butler.

Geezer Butler.

Så nära, så långt ifrån. Den förre, hyggligt ung men inte en snorvalp, skapligt firad stjärna med actionstatus och stora delar av livet och karriären framför sig (tror man ju i alla fall, baserat på ålder). Den andre, legendarisk för sina år i BLACK SABBATH, och sitt innovativa basspel – men samtidigt med stora delar av karriär och (kanske) liv bakom sig.

Vem skulle du helst vilja vara? Om du fick välja?

Medan du funderar på det så ska Rebellängeln lyfta fram ett knippe guldskivor från den senare, Geezer Butler.

Förutom den lite skabbiga filten som underlag så ser du alltså de tre skivorna som bandet GZR släppt. Eller G/Z/R. Eller GEEZER. Det är lite oklart eftersom det skrivs olika på varenda platta, men du fattar grejen. 3 skivor finns det, och den absoluta höjdaren är den som heter ”Plastic Planet” från 1995. Där har man Burton C. Bell (ex FEAR FACTORY) på sång  (gammal Angry Metal Guy-recension här för den som är intresserad!), och musiken är driven och stenhård industrimetal. Låtar som Drive By, Shooting eller Catatonic Eclipse samt Giving Up The Ghost smiskar faktiskt det mesta och kanske är skäl nog för dig att välja mellan de två Butlers.

Självklart borde skivan vara Rebellängeln Tipsar, men den har redan haft sin plats i ljuset på gamla Metalbloggen, så länge sedan som september 2009 (!), och här går inga repriser oavsett hur bra skivan är. Däremot är det solitt guld, så vi ger dig chansen att spela den här…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *