Veteöl = inte gott!

Alltså – jag gillar det här bryggeriet. NKB. Nordic Kiwi Brewery. 3 öl som jag lyckades sno åt mig i en av mina gryningsräder (eller… ja… det var typ mitt på dan eftersom jag fick tag i dem på Systembolaget som en vanlig snubbe, men det är inte lika häftigt att skriva…) och som är bra. Riktigt bra. I alla fall två av dem. Pacific IPA och Shady Jade Pale Ale är toppengoda båda två. Så man kanske kan ha förhoppningar på även den tredje, även om ju just veteöl inte är min stil. Men White IPA funkar väl?

Eller nej.

Jag fattar inte vad det är, men veteöl är ju inte god. Jag dricker det enbart i Tyskland till schnitzel, och då misstänker jag att det är miljön och stämningen som gör att det faktiskt funkar – inte själva smaken. I detta fall tycker jag att den där fadda gubbsmaken som är veteöl helt förstör en IPA istället för att det blir tvärtom. Det är som att slicka på en blöt filt.

Nu är ju inte det Nordic Kiwi Brewerys fel, det där att det är äckligt att slicka på en blöt filt. De andra två är ju två pang-bärs som du ska plocka upp vid första bästa tillfälle. Och det ska vi fira, i all Nea Zeeländsk enkelhet. ULCERATE är kanske det hårdaste man kan lyssna på därifrån!

2 reaktioner på ”Veteöl = inte gott!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *