Rebellängeln Tipsar: PLECTOR ”Punishment Day”

En sak är ju jäkligt säker.
Ska man efter  att ha kört ett race ett par år skicka ut en skiva med beskedet att ”detta, vänner och fans, är svanesången” samtidigt som man varit verksamma inom dödsthrash så bör man ha en riktigt manglande smocka till platta i åtanke. I alla fall om man vill avsluta med ett avtryck. Go out with a boom.
Som Umeåbandet PLECTOR.

”Punishment Day” är nämligen en enda lång hyllning till riffet. Det står i centrum på vartenda ett av de 9 spåren, och överlag närmar man sig musiken på samma sätt som man döper sina låtar: okomplicerat och utan krusiduller. Det betyder att man som lyssnare inte bara får en helt perfekt platta att träna till (det flamsas liksom inte runt här, utan det är full gas hela tiden och en jäkla push när du ska pressa dig den där sista lilla biten), du får även en skiva som du inte behöver hört en miljon gånger för att det ska funka.
Som i inledande Overthrown med sitt piskande riff, eller tyngden i Dishonesty och To Be Punished, som i det nästan punkiga drivet i Postal.
Discouraged Records kan vara stolta över att stå som avsändare för avskedsgåvan från herrarna i PLECTOR.
Bandet som med denna sina andra fullängdare  tackar för sig består av Patrik Wall på bas & sång, Erik Engbo på gitarr och Vilhelm Norberg på trummor. Eller ”Killhelm” på trummor och Erik Beardmuff som det står på Metal Archives, Encyclopedia Metallum.
Den humorn märks inte lika tydligt i musiken, och istället får man en skiva som levererar precis vad omslaget utlovar.
Dödskallar, blixtar och elände. På ett bra sätt.
Tack för showen, PLECTOR!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *