Vinterdöden från Florida

Från Florida kommer flera aktade dödsmetallband som verkligen haft betydelse i hårdrockshistorien. DEICIDE, HATE ETERNAL, OBITUARY är några av tungviktarna, men för min del är det två namn som verkligen sticker ut: DEATH och MORBID ANGEL. De två banden står för så mycket global inspiration att det är nästan löjligt, och när Beerbibliotek släpper sin ”Nothing Says Florida Like A Scandinavian Winter” så kan man ju inte låta bli att dra fram lite klassiska plattor medan man suger på den här apelsin-bomben, eller hur?

 

Inget av de här banden behöver ju egentligen någon större presentation. DEATH har alltid varit nyskaparna inom döds, där Chuck Sculdiner drev bandet till nya och spännande progressivare marker allt eftersom, men där skivor som ”Leprousy” för alltid nämns bland de största verken inom dödsmetallen. MORBID ANGEL har såklart gått i sin bräsch vad gäller snabb och tekniskt avancerad döds, där debuten ”Altars Of Madness” får räknas till en av de mest disruptiva skivorna som släppts. Hux flux var alla tidigare regler avseende musik och hårdrock ruckade på, liksom.

Och sämre fredag kan man ju ha, såhär precis efter vårdagjämningen.

En öl som är så fruktig att det är att likställa med juice, samtidigt som DEATH och MORBID ANGEL visar varför just de är de två största namnen från Floridas dödsscen. För att känna oss riktigt levande tar vi väl den här skivan. Höj volymen så åker vi. Skål!

2 reaktioner på ”Vinterdöden från Florida”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *