Dödsmetall gör dig lycklig och stark!

Nu är man lite sent på bollen såklart, men det spelar ingen roll egentligen tycker jag. Det är värt att spridas i alla fall, speciellt som det verkar förvånande för så många: dödsmetall gör dig lycklig och stark! Du kan läsa en massa om det från BBC här, men i korthet har man alltså testat att spela Happy från Pharell Williams och Eaten av BLOODBATH för att sen jämföra hur hjärnan reagerar. Studien är gjord i Australien, och bland annat kan man läsa sådant här:

”[Death metal] fans are nice people,” said Prof Bill Thompson, from the Australian university, which is based in Sydney. ”They’re not going to go out and hurt someone.”

Detta faktum verkar ha överraskat en massa människor, och jag har hört om det på Rockklassiker bland annat. Den stora grejen tycks vara att texterna kan vara blodiga och mycket kladdiga, men att det i kombinatino med musiken fyller folk med styrka. För oss som redan är förtappade, så att säga, så är det ju inget konstigt och något som snarast bekräftar allt. Men ändå. Fun fact dessutom: toppbilden på BBC-artikeln är KEEP OF KALESSIN, fast det står inte. Det var bandet själv som uppmärksammade det i sociala medier. Se där, vad bra att det forskas på musik om död och elände – och eftersom Rebellängeln önskar just lycka och styrka för alla som följer bloggen så bjuder vi väl på huvudnumret, i liveformat?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *