All is lost. PARADISE LOST

Så, ibland händer det. Du vet, att det snöas in på ett band. Den här gången var det PARADISE LOST som hamnade i blickfånget (öronfånget?), och precis som vanligt började det liksom bara. Med nya given ”Medusa” – det kan lätt bli så när Spotify (grrrrr!) är den vägen man lyssnar på musik när man är i farten, det blir den senaste given som dominerar. Visst, fin platta, men såklar bär det vidare. Bakåt. Blev lite sugen på gamla ”Icon” (nostalgi!), sen såklart bandets bästa giv ”Draconian Times”. Och sen hände det konstigaste av allt… jag hamnade helt oväntat på den här?

Och konstigt nog – för ärligt talat, det här är ju okej men inte bandets starkaste giv – så blev det typ 5 raka varv med den här. Det var liksom… skönt att lyssna på helt ovanliga livelåtar från dessa britter. Last Regret. Your Own Reality. Over The Madness. Joys Of Emptiness. Victim Of The Past. Soul Courageous. Listan av låtar som förstås valts för att de kan anpassas bra till att framföras även med orkester, men i alla fall. PARADISE LOST var ju som bekant nästan helt magiska på Gefle Metal Fest förra sommaren, men det gör man ju förstås genom att förlita sig på sina säkra och välkända hits. Det här? Rätt långt ifrån, stora delar av inspelningen.

Jag gillar ändå när det blir sådär. Att man inte vet var man hamnar när man börjar lyssnar, och det är inte ovanligt att en helg börjar med att Rebellängeln bär ner lite plattor från skivhyllan på övervåningen, för att sen få feeling och liksom fylla på helt bara sådär. Då kan det sluta hur fasen som helst, och trots min avoghet till Spotify (grrrrr!) så får jag erkänna att det var bra att det blev så den här gången.

Sen då?

Då var man ju på liveskivor med PARADISE LOST. Och då hamnar man på den här, det är liksom ett måste!

Fantastisk jäkla skiva. Man kör alltså hela ”Draconian Times” först, för att sen addera ett antal av de där tidigare nämnda dunderhitsen som alltid funkar – typ Faith Divides Us, Death Unites Us och The Rise Of Denial. På den här versionen som du ser nedan (Spotify… Grrrr…). Vi som köpte skivan fick även One Second, Say Just Words och True Belief (ha! – slå det!) via nedladdningskod.

All is Lost. PARADISE LOST!

1 reaktion på ”All is lost. PARADISE LOST”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *