Rebellängeln Tipsar: WOLFTOOTH ”S/t”

Har du läst Linus Jonkmans bok ”Introvert. Den tysta revolutionen”? 
Det är en bra bok. Den handlar om skillnaden i hur en extrovert och en introvert människa ser på världen och är överlag väldigt tankvärd. En del av den handlar om hur olika dessa två personlighetstyper hanterar text, och eftersom jag precis läst klart boken när detta skrivs kan jag inte låta bli att tänka på det. Anledningen?
Det här är en relativt lång text. Som vanligt med Rebellängeln Tipsar. Extrovert, typ. 
Hela Tipset skulle ändå kunna sammanfattas i ett par korta, kärnfulla meningar – precis som Bara Metal gjorde när den dök upp i undertecknads flöde.
Vill du att ditt favoritband ska låta som alla dina favoritband på en gång. Och är dina favoritband Black Sabbath, Wolfmother, Rainbow, Mastodon, The Sword med ett skimmer av NWOBHM? Då är Wolftooth ditt band.
Ingångslåtar: Sword of my Father, Season of the Witch och Frost Lord.

Introvert i jämförelse, och det jag för min del kan invända mot är kanske ingångslåtarna, jag tycker det finns andra starkare spår som du kan börja med. I övrigt: helt rätt.
Detta låter främst som THE SWORD tycker jag, på den tiden THE SWORD var bra, inte som med katastrofen ”High Country” utan kanske mer som vid ”Warp Riders”.
Visst klingar det klassiskt annat också, det är gamla BLACK SABBATH och svängig heavy metal som luktar GRAND MAGUS runt ”Wolf’s Return” och allt som beskrivs av Bara Metal, men framförallt är det en rasande jämn och fin platta vi snackar om.

WOLFTOOTH är en kvartett från Richmond, Indiana, USA och denna självbetitlade platta är debuten. Bandet består av Jeff Cole på gura, Terry McDaniel på bas, Johny Harrod på sång och trummor samt Chris Sullivan på sång och gitarr. Som du förstår av alla referenser ovan är detta ett band som har skägg i stor utsträckning, och där man snarare visar vad man kan musikaliskt än via stora åthävor visoinellt. Fint så. Framförallt när man klarar av att på en debut leverera 8 låtar, ca 42 minuter, av pur kvalitet.

Bara Metal rekommenderar Sword OF The Father, Season Of the Witch och Frost Lord som ingångslåtar – och de är alla bra. Min favoriter är ändå The Huntress, där tycker jag at du ska börja för att få det där BLACK SABBATH-iska svänget. Oavsett – du missar ingen låt. Det vore fel. Ska man säga något så är det kanske att inledningen med Blackbirds Call och Aegeon faktiskt nog är svagast på plattan!

Så. Vi upprepar väl det kärnfulla? Vill du att ditt favoritband ska låta som alla dina favoritband på en gång. Och är dina favoritband Black Sabbath, Wolfmother, Rainbow, Mastodon, The Sword med ett skimmer av NWOBHM? Då är Wolftooth ditt band. 
Vad väntar du på? Bara att kolla in!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *