Band som inte heter samma sak: IDLE HANDS/UNTO OTHERS

Det slog ändå ner som en mindre bomb igårkväll när Bara Metal hade ett inlägg med följande statement från Portlands lovande IDLE HANDS:

”På grund av amerikansk varumärkeslag kan vi inte längre framföra eller spela in musik under namnet Idle Hands. Vi har gjort allt för att behålla namnet men det går inte. Även om det är tråkigt – sånt här händer.”

Det kändes lite overkligt, men redan idag kom nyheten att bandets nya namn blir UNTO OTHERS. Samma logga, samma band – annat namn. Ganska bra med tanke på att bandet säkert i det längsta försökt vinna rättighetsstriden, och detta nog varit plan B. Nu kanske debutskivan ”Mana” – en helt fantastisk platta ska sägas – blir en form av raritet då den ska finnas tillgänglig på streaming- och inlineplattformar men där säkert byter bandnamn över tid. Ett stycke fysiskt exemplar med det numera förbjudna namnet kanske blir ett kultföremål om bandet lyckas i sin karriär.

Och varför ska de inte lyckas med det?

Udda, unikt och eget på ett sätt som torde locka en hel del folk att lyssna. fanken, vi har ju till och med haft med dem i följetången ”låtar som heter samma sak” fast de inte ens gjort en låt med namnet Idle Hands. Istället var det danska blytunga KONVENT och blixtrande snygga melodiska dödsbandet SYLOSIS som fick stå i centrum med varsin låt betitlad just Idle Hands. Vill NUTO OTHERS riktigt jvälas gör de som typ MGLA på nästa platta och döper alla låtar till Idle Hands och sen nummer 1-12, men det lär väl inte hända.

Vi lyssnar på ”Mana” istället va?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *