Låtar som heter samma sak: Idle Hands

Ja, med den här rubriken kan man ju lätt tro att det ska handla om bandet IDLE HANDS som med sin debut ”Mana” nådde så högt på Årsbästalistan 2019… speciellt som de precis häromveckan släppte en tvåspårs-singel lite oväntat.

…. men så är det faktiskt inte alls. Istället ska vi kasta oss tillbaka till början av det här året och fokusera på två låtar med namnet ”Idle Hands, den ena från danska mördartjejerna i KONVENT och den andra från brittiska SYLOSIS. Rätt olika stilar, men bra röj från båda.

 

Danska KONVENT är brutalt mörka och hårda. Det är doom, med inte så lite anstrukning av döds, och att deras debut ”Puritan Masochism” kommer att placera sig väl när året ska summeras känns minst sagt troligt. Det är en fin låt, men som sagt knappast en låt du väljer som kärlekshymn en vacker sommardag. Böytungt, stenhårt, kompromisslöst…

Brittiska SYLOSIS spelar mer tillgänglig musik. Enklare, lättare – men i ärlighetens namn kanske egentligen inte mindre kompromisslös. Det är fortfarande en bra låt som ska stå i centrum, det är fortfarande bra sväng och ett helvetiskt sväng och röj som ska stå i centrum. Bandets ”Cycle Of Suffering” är fin lyssning, och Idle Hands ett bra exempel på hur bandet väver sin musikaliska väv.

Så.. vilken föredra du egentligen, om du bara får välja en?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *