Nu Spelas: Gathering Of Kings

GATHERING OF KINGS, eller GoK som det ibland skrivs, är inget annat än melodisk genialitet. Placerad på gränsen mellan klassisk melodisk hårdrock och AOR är detta ett band som bör tilltala den breda massan. Gillar du W.E.T, SIGNAL, ECLIPSE eller SURVIVOR (vem gör nu inte det?) så gillar du GATHERING OF KINGS. Det är lättlyssnat och enkelt, precis som man vill ha det om man inte hört ett band förr.

Personligen är det första skivan, ”First Mission” som rullat mest, dels för att den har mest tid under bältet och dels för att den har ett par låtar som nått ut ganska brett. Undertecknad har alltså varit på SATS-pass där såväl Forever And A Day samt Saviour spelats för att peppa deltagarna att orka lite mer, och det är klart att det påverkar åsikterna lite. Det är verkligen en skiva som passar sig för i stort sett alla tillfällen, med bra leverans av bandet. Eller, bandet och bandet – detta är verkligen en samling av olika kungar, och kanske mest att se som ett projekt och en samling. På första skivan finns Björn ”Speed” Strid (SOILWORK och THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA) med, på andra skirvan saknas han – och jag gillar upplägget ska jag erkänna. Det borgar för ständig förnyelse, trots att man stannar inom samma sfär hela tiden.

Självklart blir det förändringar om man byter personal, men det är liksom lite av grejen, och att då klara av att hålla sig så stringent till samma sound och känsla är bra gjort. Det finns, för min del, ingen som helst tvekan om att detta kommer blandas ihop på ett oerhört fint sätt live. Att Heavy MetAle fått med detta heta band på festivallekarna i augusti 2020 är otroligt roligt, och för de av er som har chansen att se dem live kan man bara säga: grattis. Med det här låtmaterialet kommer spelningen att bli hel tgrym. Det är en given huvudakt vi snackar om!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *