Rebellängeln Tipsar: SIGNAL ”Loud & Clear”

Nä, men vet ni vad. Nu har vi haft stökiga och stenhårda Tips flera veckor i rad (JUNGLE ROT, SULPHUR AEON och BLEEDING GODS), så visst är det dags att vila öronen lite? Gå från bröt till lite klassisk AOR, och dessutom kanske kliva bak i tiden en aning?
Enter: SIGNAL och deras ”Loud & Clear” från 1989, en riktig pärla till platta som håller jämna steg med alla klassiker från mer kända band som JOURNEY eller SURVIVOR. Den perfekta skivan att rensa örongångarna med, månne?
Och rösten.
Herregud – rösten!! 
Mark Free som står för sången har den där klassiska och rena rösten man vill ha när man lyssnar på sån här musik, och av den kvalitén som gör skillnaden mellan en okej skiva och en dunderplatta, förutsatt att låtmaterialet är bra nog.
Och det är det här.
Från inledande Arms Of A Stranger till avslutande Run Into The Night får man 10 spår som alla klockar in på mellan 3 och en halv och 5 minuter och där man nog inte behöver ha hört en enda av dem innan för att kunna sjunga med – men som ändå håller för flera varv.
Danny Jacob (gitarr), Jan Uvena (trummor) och Eric Scott (bas, keyboard) kompletterar så bandet blir fulltaligt och det är väl bra så. SIGNAL hade ingen lång karriär och generellt är det väl inte bandet i sig som ska stå i fokus.
Det är skivan ”Loud & Clear”.
Självklart finns de obligatoriska balladerna (My Mistake är bäst), men det är när bandet håller uppe tempot lite är de som bäst tycker jag. När det är klassisk FM-rock så som Does It Feel Like Love, You Won’t See Me Cry eller Go. Texterna är – som sig bör – sådär okomplicerade och handlar allt som oftast om känslor och brustna förhållanden.
Du fattar.
Den här skivan är kanske inte något som precis alla läsare av bloggen älskar, men gillar man lättlyssnad rock eller ska åka bil med familjen så är det här helt perfekt.
Och det är en del av charmen med att leverera Tips ”från rock till black metal”, att eder Rebellängeln faktiskt får släppa loss lite av sina mjukare sidor.
SIGNAL. ”Loud & Clear”. 
En AOR-platta du kanske inte visste att du behövde!  

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: SIGNAL ”Loud & Clear””

  1. Asbra platta! Kommer att finnas en låt från denna på min AOR-lista när jag nu får tid att skriva om låtarna som ligger i pipen…

    Mark heter numera Marcie också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *