Nu Spelas: TUNGSTEN ”We Will Rise”

Svenska TUNGSTEN är klara för Heavy Metales och Skrikhults festivalhelg i början av augusti, och det betyder såklart att eder Rebellängeln lyssnar in sig. Vi pratar här om det svenska bandet, med kändistrummisen Anders Johanssons i sättningen, ingen av de andra TUNGSTEN-bandet (det finns en hel uppsjö, bland annat tre jänkarband och ett franskt gäng) som spelar klassisk melodisk hårdrock. I alla fall för det mesta, för det är tydligt när man lyssnar på debuten ”We Will Rise” att halva grejen med det här bandet är att man ska kunna göra lite som man vill.

En sektion med blåsinstrument mitt i ett power metal-stick? Absolut.

Lite MINISTRY-industri som intro och vers innan man faller rakt ut i en EUROPE-inspirerade refräng? Inga problem!

Det är fascinerande musik, som ständigt hänför och kastar nya saker mot dig som lyssnar. Personligen har jag inte upplevt bandet live än, men musiken på debuten ”We Will Rock” känns faktisk skapad för just liveframträdandet. Som om det är där man verkligen kan följa med på den berg – och dalbana dessa låtar innebär.

Bandet då, går det att spela plattan utan att prata om det?

Nej, jag tycker egentligen inte det. I stora drag är det en familjehistoria då Anders på trummor (här har du för övrigt ett inlägg om den alldeles eminenta boken ”Trumslagarpojken” han presterat!) har med sig sina grabbar Karl (bas9 och Nick (gitarr) Johansson, samt vokalisten Mike Andersson. 2 saker tänker man då direkt på:

1) Är det samme Mike Andersson som sjunger på All The Way To The Stars på nya Magnus Karlsson’s FREE FALL-skivan? Kanske. Det känns faktiskt rätt sannolikt, med tanke på den spännvidd och mångsidighet han visar på den här plattan, men det är inte bekräftat trots att undertecknad försökt läsa liner notes…

2) Är detta lika svängigt och bra som när Phil Campbell tog med familjen på sin PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS-platta ”The Age Of Absurdity”? Svaret är nej – det är det inte, men det är nog heller inte meningen. Här är inte svänget i huvudfokus, utan den totala upplevelsen och just spännvidden på låtarna.

På det hela tag: det är en mycket intressant bokning, och har du vägarna förbi Markaryd så är Heavy Metale Festival 2020 med TUNGSTEN ett givet stopp!

2 reaktioner på ”Nu Spelas: TUNGSTEN ”We Will Rise””

  1. Hola compadre…Mike Andersson här. Tack för en cool recension:). För att svara på din fråga, Ja, det är jag som sjunger ”All the way to the stars” på Magnus Karlssons free fall platta. I övrigt har jag förflutet i Cloudscape, Fullforce, Arjen Lucassens Star One m.m…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *