Hell, Rockklassiker!

Det kan vara åldern, men det ska erkännas: det har under det här året varit ett tydligt tecken att i bilen så är det radio som spelas. Inte en skiva eller en speciell låt. Inte en spellista med spår som man är nyfiken på eller måste lyssna in sig på (det finns såklart undantagstillfällen!), utan radio. Där någon annan väljer en låt man i stort sett alltid har hört förr. Det som förr i livet kändes som lite av en tvångströja, men som nu – det här året – har blivit lite av en fristad.

Kända låtar som dessutom kidsen kan börja gilla.

Och här måste jag hylla Rockklassiker. Det gör något ganska starkt i den fåran, där de såklart blandar en massa akter som är mer eller mindre tidlösa (BILLY IDOL mixas med EUROPE, QUEEN, AC/DC, HEART, DIRE STRAIGHTS eller David Bowie och Tom Petty) med egna påhitt som gör det extra kul att lyssna. Som en helg med 80-talslåtar som klarat att placera sig på toppen av Billboard. Gosse, vad många klassiska ”one hit wonders” en sån kavalkad kan bjuda på! Jag kan de flesta sen innan, men det har varit en härlig möjlighet att få inviga framförallt min äldste son i rockens underbara värld.

En annan grym grej var när de firade 40-åringarna, dvs skivorna:

  • ”The River” med BRUCE SPRINGSTEEN
  • ”British Steel” med JUDAS PRIEST
  • ”Back In Black” med AC/DC
  • ”Blizzard of Ozz” med OZZY OSBOURNE

Det kanske är lite ostigt, men den typen av grejer går ju Rebellängeln igång på. Dessutom är det onekligen fyra härliga skivor som man verkligen kan hitta såväl kända som lite mer undangömda pärlor att spela från.

Ganska roliga DJ’s och pratare har de också. Nina Söderquist är lite av en favorit i skymundan, och så givetvis helt galna Ian Haugland.

Nä, som sagt: det kanske är åldern, men jäklar vad bra de är, Rockklassiker!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *