Grattis på 40-årsdagen, ”Back In Black”!

Javisst, jag hörde det på Rockklassiker nyss: det är ingen vanlig dag idag. Det är 40-årsdagen för den helt ikoniska plattan ”Back In Black” med AC/DC!

Säga vad man vill, men det finns få skivor som är mer kända från hårdrocken än den här skivan. Brian Jonsson gjorde debut efter Bon Scotts bortgång, och skivan är en av de bäst säljande plattorna genom tiderna. Personligen hade jag den som knapp två i Tvekampen mot METALLICAs svarta album, men så här i efterhand fattar jag inte varför egentligen. Ungdomssynder, möjligen?

Skivan då. Den består av följande spår:

Sida ett
Nr Titel Längd
1. Hells Bells 5:14
2. Shoot to Thrill 5:20
3. What Do You Do for Money Honey 3:37
4. Given the Dog a Bone 3:33
5. Let Me Put My Love into You 4:16
Sida två
Nr Titel Längd
6. Back in Black 4:18
7. You Shook Me All Night Long 3:32
8. Have a Drink on Me 3:58
9. Shake a Leg 4:06
10. Rock and Roll Ain’t Noise Pollution 4:16
Total längd:
42:11

Wow. Typ bara hits, och hur hävdar man sig här? Låtar som Hells Bells, Back In Black, Shoot To Thrill, Rock And Roll Ain’t Noise Pollution och You Shook Me All Night Long är förstås klassiker modell big time ocgh går på radio mer eller mindre hela tiden. Eller som filmmusik. Men personligen är det en annan låt som är favoriten, en låt som liksom gömmer sig här eftersom det finns så många andra kända spår men som är en av bandets bästa någonsin.

Let Me Put My Love Into You.

Vilken dänga det är, allt med den är toppklass! Att det inte var en numer 1-singel är nästan svårt att ta till sig och man får fira den såhär istället. Bästa låten på den här pigga 40-åringen. Grattis!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *