Billy Idol till undsättning!

Du vet hur Rebellängeln försökt sätta den mest jävulska av indoktinerande planer i verket för att få min-änglarna att gilla hårdrock? Att skedmata dem med enkel musik för att sen till slut störtdyka rakt ner i eländet och dekadensen som är döds, black och andra mer krävande former av den underbara musik som lyder under epitetet hårdrock?

Det har – milt talat – inte gått något vidare. Det har liksom gått åt helvete, men inte på det sätt jag tänkte mig – snarare så har planen skjutits i småsmulor. Ingen musik alls har varit på tapeten, förrän i vintras då Melodifestivalen (urk..!), Måns Zelmerlöv och Aviici hamnat i skottgluggen. Jag vet inte jag. LORDI i alla ära, det var liksom inte det jag önskade mig. Under sommaren har ändå lite hopp börjat skönjas, då äldsta grabben ändå gillar videon och låten We’re Not Gonna Take It med TWISTED SISTER, och då blir man ju glad. Och så. Lite oväntat och som ett resultat av att det var Fortnite-förbud så ramlade poletten ner för min yngsta. Med hjälp av hans nya idol. Bill Idol. (okej, dassig ordvits, men vaddå..)

Efter att ha kollat videon på Dancing With Myself så hämtade jag ner samlingsplattan på bilden och visade hur det faktiskt funkar med en old school CD (märkligt, alla dessa gånger jag har spelat plattor hemma och han verkar inte ha registrerat hur det funkar?) så har grabben blivit totalt frälst. Den där plattan släpas med i bilen (hej då, AMON AMARTH!), och med fjärrkontrollen hoppar han mellan favoriterna. Dancing With Myself loggar väl en 15-20 varv per dag, tätt följd av White Wedding, Rebel Yell och Hot In The City. Inte mig emot, dels för att BILLY IDOL ju är jävligt bra, dels för att det lite oväntat tagit fart på musiklyssnandet. Det har resulterat i att vi spelar andra videor, klassiska IRON MAIDEN och AC/DC, och.. .jodå. En gnista har tänts! Så pass att min yngsta samlat ihop alla sina julklappspengar och födelsedagspengar och veckopengar, och sålt sitt Lego för att köpa… det här:

Ja. Det är förmodligen en gitarr som alla gitarrister nästan skrattar åt, men hey – killen är sju och har gått all in för att med egna pengar handla en gura, allt efter att ha upptäckt Billy. Jag tänker fan inte vara den som ställer mig ivägen för en sån sak. Speciellt inte som det ju gläntar på dörren för en spännande framtid.

Billy Idol till nudsättning alltså, lite oväntat. Men coolt. Och erkänn att när du ser den här uppställningen låtar så inser man att han har att plocka av…!

4 reaktioner på ”Billy Idol till undsättning!”

  1. Chief Rebel Angel

   Visade Yngwie för honom på YouTube nyss. Han skrattade, sa att han var jättebra men såg ut som en mus i ansiktet och håret! 🙂 🙂

 1. Akta dig bara, efter att dottern kört på en sådan där nybörjargura ett tag så började hon önska en Gibsongura i 20.000:- klassen. det var då jag började karva i gitarrer iofs. för att komma undan lite billigare. 🙂

  1. Chief Rebel Angel

   …ja, men alla pengar som går till gitarrer är väl nästan att anses som goda pengar? Såhär i valtider skulle du ju rösta på ett parti som gick till val på slopad moms vid gitarrköp! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *