Bloodbath & Facebreaker live i Stockholm 16/1 2015

Plötsligt händer det?

Skrikhult Produktion är inte bara rykande aktuella med Black Christmas i Norrköping (som sparkar igång typ nu!), det är även dem vi får tacka för att det hände, det faktumet att supergruppen BLOODBATH äntligen spelade på hemmaplan i Stockholm. Debaser Strand dessutom, så man kunde komma så nära att man nästan kände blodstänken från gruppen. Jag tackar jag – och när man dessutom kastar in FACEBREAKER som ett av förbanden är det väl bara att konstatera att man inte behöver någon lott framöver, all tur är nog redan förbrukad!

Faktum är att jag var lite tveksam till hur BLOODBATH skulle klara av att gå på efter FACEBREAKER, för gosse – det var en överkörning det bandet bjöd på. Inte speciellt lång spelning, men vem bryr sig om det? Det var ju kvalitet rakt av! Hämtade några bilder därifrån i alla fall, och jag gillar speciellt de där med giftgrönt zombieljus. Det fick bandets mangel att framstå som extra elakt…

IMG_5794 IMG_5795 IMG_5798 IMG_5803 IMG_5805

Så, huvudakten sen då. BLOODBATH. Dödsmetallens supergrupp nummer ett, med kanske en av världens bästa dödsmetallåtar i bagaget (Ja, vi pratar om Eaten).Inkletade i blod attackerade de scen på ett imponerande sätt, och trots att man stundtals hade lite ljudproblem, döda medhörningar och testade en del låtar för första gången på scen (Soul Evisceration, om jag inte minns fel) så är det här gossarna inte att leka med.

Resultatet blev ett regelrätt kok stryk på det bästa av sätt, och man kan inte annat än att vara imponerad. De skämtar (NIck säger att det är roligt att spela i sin hemstad fast han är ende ickesvensk och väl egentligenär från… Halifax?), de smiskar skinn (ingen kan spela fortare än The Axe) och de röjer. Svetten rinner, blodet rinner, liksminket rinner (Martin Axenroth ser brutalt cool ut bakom sitt trumset), och de har liksom en skaplig lista med låtar att dra hits från.

Favoriterna heter för min del Like Fire, So You Die, Cancer Of The Soul, Mock The Cross samt avslutande Eaten och Cry My Name den här kvällen. Man kan alltså notera att de gamla klassikerna blandas med lite nyare material på ett bra sätt, och att samtliga passar väl in i ett livesammanhang. Setlistan i sin helhet:

 1. Let The Stillborn Come To Me
 2. Mental Abortion
 3. So You Die
 4. Breeding Death
 5. Anne
 6. Ways To The Grave
 7. Cancer Of The Soul
 8. Weak Aside
 9. Soul Evisceration
 10. Unite In Pain
 11. Like Fire
 12. Mock The Cross
 13. Hades Rising (Encore)
 14. Eaten (Encore)
 15. Cry My Name (Encore)

Totalt sett en mycket bra kväll, och äntligen fick man chansen att se BLOODBATH live. Det såg ut ungefär såhär, för dig som undrar:

IMG_5810 IMG_5811 IMG_5817 IMG_5822 IMG_5823 IMG_5827 IMG_5829 IMG_5831

Mer läsning? Absolut. Kolla länkarna nedan:

FACEBREAKER intervjuas av Heavy MetAle

BLOODBATH senaste platta ”Grand Morbid Funeral” recenseras

BLOODBATH är Tips med ”Nightmares Made Flesh

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *