Efter A kommer B..

Vilken skiva kommer egentligen först? Ja, i din skivhylla förstås, sorterad efter det allsmäktiga alfabetet? Det kan vara ABBA om det finns plats för dem. Det hade kunnat vara ANAAL NATHRAKH om de hade stavat sin första del med AANAL, men det gör de ju inte.

För Rebellängelns del är det den här just nu. ABBATH. A. B. B. A som start, det är fasen rätt svårslaget om jag ska vara ärlig, och just nu är den först. Så här ser det ut rent konkret:

Du ser? ABBATH. ABIGAIL WILLIAMS. ABSTRAKT ALGEBRA. ABSORBING THE PAIN. Sen en hel massa Rosie så att säga, i form av AC/DC till dess att bilden skevar ur. Rätt standard skulle jag säga om man följer de gyllene reglerna: Artist, skivor efter årtal.

MEN!!! Säger du. AC/DC är ju inte efter årtal på bilden? Nä. Det är riktigt. Oordning och kaoz. Stök och bök. Jag hade fakiskt nästan tänkt städa innan, men det blev inte av och istälet ser du den skamfulla och nakna sanningen. Den beror i all enkelhet på att jag hade haft lite AC/DC-plattor nere i vardagsrummet och lyssnat och sen slarvat när jag satte tillbaka dem (ofta är det ju så man kan komma på saker till ett inlägg, och i det här fallet var det så att jag då noterade vad som var just först i det så mäktiga… alfabetet…), och då blir det fel.

Skit i det nu.

Vi kan väl fokusera på de två doldisarna?

 

Först, black metal från USA i form av ABIGAIL WILLIAMS som i sina bästa stunder är rent av fantastisk, och i sina svaga stunder är rätt… svag… och svenska ABSTRAKT ALGEBRA som är typ CANDLEMASS fast ändå inte. Du vet, Leif Edling style. Jag skulle vilja säga att båda grupperna borde finnas i din hylla. Lyssna bara!

Jo. Jag vet. Det där är bara ABIGAIL WILLIAMS, inte Leffe Edling som dominerar, men det är ju bara ännu en anledning att spy galla över Spotify. Plattan finns inte där. Istället får du hela skivan på YouTube nedan…

Så. Vilken skiva står först i din hylla?

6 reaktioner på ”Efter A kommer B..”

  1. Har ingen riktig skivhylla längre men om man ska gå efter mitt Discogs-konto så är första skivan på den virtuella hyllan …and Oceans skiva A.M.G.O.D. Helt ok platta om jag minns rätt. Abbath kommer på åttonde plats. 🙂

  2. Håller med om siffror före, och isådanafall kommer The 11th Hour först.
    (Har aldrig tagit hänsyn till ”The” som ett ord)(viket det inte egentligen är heller, eller??)

    1. Chief Rebel Angel

      ..verkar vara den rådande åsikten, att siffror kommer före bokstäver. Men det ska vi reda lite!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *