Rebellängeln Tipsar: DECAYING DAYS ”The Fire Of A Thousand Suns”

Den här skivan är från Tyskland. Det är en debut från 2017 som är riktigt välspelad och där bandet har lagt sin själ i att skapa snyggt spelade och skrivna låtar – kort sagt, en riktig pärla. men det är egentligen inte för att skivan är bra, ösig, snygg och lite sådär udda (tack kompis R2 för Tipset!) som den ska få sin plats i solen som Rebellängeln Tipsar den här veckan.
Nä.
Det är för att.. jag somnar till den.
Jo.
Det är sant.
Jag fattar att det låter helt sjukt, men faktum är: eder undertecknade Rebellängeln slappnar av till musik i allmännhet, och i synnerhet till musik som är lite… Göteborgsdödsig. Helst IN FLAMES, hur galet det än låter. Det har hänt galet många gånger, ”Soundtrack To Your Escape” åker på i lurarna och liksom.. vips, så åker ögonlocken igen. Nu kan man lätt tro att det beror på att musiken skulle vara trist, men så är fallet inte alls. Det måste vara bra musik, men just det där… välproducerade melodiska manglet går liksom hem, och om musiken är bra och välkänd så tycks det trigga en sömnreflex som bara… knockar undertecknad. Nu är ju inte det är IN FLAMES, men musikaliskt låter DECAYING DAYS ungefär som om just det Göteborgsbandet möter… AMON AMARTH, med sin Stockholmssvängiga och melodiska vikingadöds.
Resultat?
Zzzzzzzzzzzzzzzzz. Fast på ett bra sätt!
Skivan hamnade på radarn vintern 2017/2018, och alla dessa bussresor till och från jobbet i mörkret med hörlurar i öronen… ojojoj. Snacka om avkoppling!
Nå.
Med det i bagaget kanske vi ändå ska prata lite om själva skivan? Den är ju ändå riktigt jäkla bra, så bra att man kan slappna av till den.
Inledande 45-08-06 är ett instrumental intro, men sen släpper man lös smått magiska Eye Of The Storm. Gosse, om inte det här får dig att skaka rumpa till du somnar så vet jag inte vad. Den här hade platsat på valfritt IN FLAMES-album. Eller AMON AMARTH-album. Och så fortsätter det, i alla fall nästan. Waves Of Neglect, Empty World, The Fall Of Nightmares, A Thousand Suns, Stargazers, Tempest… knappt en plump. (Det skulle vara lite halvostiga Long Way Down då, men det pratar vi inte om.)
Bandet består av Nico Ehlers (trummor), Hannes Bürger (bas) Manuel Klein (sång), Daniel Maurer och Tobias Müller (gitarr), och även om detta är en debut som kanske inte fått vid spridning så borde den det. Få spridning. Visst, Rebellängeln skriver en del om att han somnar lätt, men det ska du ta med en nypa salt ändå. Och som ett kvalitetsintyg när det gäller sådan här musik.
För det här är riktigt riktigt bra.
Missa inte DECAYING DAYS och deras debut ”The Fire Of A Thousand Suns”, den hade garanterat placerat sig på Rebellängeln Topp 50 för 2017 om bara Rebellängeln haft någon koll då…!

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: DECAYING DAYS ”The Fire Of A Thousand Suns””

 1. Hej allihopa!
  Jag undrar bara, vad ’halvostig’ skulle betyda… har det nåt att göra med ’cheesy’ på engelska eller är det mer som ’halvhjärtad’ eller…?
  Tackar!

  1. Chief Rebel Angel

   …hej Marianne.
   ”ostig” = ”cheezy” i Rebellängelns språkbruk.
   Så ja. ”Halvostig” blir ganska cheezy!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *