Siffror eller bokstäver?

Förra tisdagen hade Rebellängeln ett enkel inlägg om den första skivan i hyllan (ABBATH, du hittar hela klabbet här), med den logiska frågan om vilken skiva som stod först hemma i era hyllor. Och flera – de allra flesta skulle jag nog säga – svarade med en sifferskiva. Alltså, en skiva där bandet har ett namn som startar med en siffra istället för en bokstav.

Intressant, tycker jag.

I undertecknads hylla avslutas allt med sifferskivorna (och alla de där knappt sorterbara lite udda och skumma skivorna, exempelvis samlingsskivor för Skellefteå AIK eller nostalgiska skivbolags-samlingar), men jag får nog ge mig när jag ser hur många av er som har siffror först. I alla fall om vi låter antalet kommentarer ge en fingervisning om hur det ser ut hos er.

Jag antar att det i så fall är ”lägst tal först” i alla fall? Alltså så att 38 SPECIAL går före 1349 eftersom ”38” är ett lägre tal än ”1349” fast ”3” är högre än ”1”? Dessutom – hur gör man med exempelvis ”Definitivt 50 Spänn”? Jag har de skivorna som siffror jag, rätt eller fel…

Som du ser på bilden är det ändå inte många skivor det rör sig om. Visst, det finns några till (50 Cent bland annat, men eftersom den här bloggen handlar om hårdrock kan  gangsta’-rapparen få vila ett tag), men på det hela taget är det inte många plattor som ska placeras.

3 DOORS DOWN.

.38 SPECIAL.

Definitivt 50 Spänn + 50 Spänn igen.

220 VOLT.

1349.

Sen är det slut. Mycket skrik för lite ull, sa kärringen som klippte grisen alltså, för det spelar ju ingen roll om de här 6 skivorna skulle ligga först eller sist.De får nog ligga kvar där, i ”svansen” av skivhyllan.

Sist men inte minst: vilken siffra är den ultimata hårdrockssiffran?

2 reaktioner på ”Siffror eller bokstäver?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *