En fredag med mina Marshalls

Vardagen. Du vet. Den där som liksom breder ut sig över allt man gör, och det som man pysslar med hela tiden. Du kanske hämtar barn, tränar, jobbar, pendlar, försöker hitta en bra stund mitt i allt det där som händer. Ibland är det fredag (som idag!) och då kanske man får slappa lite med fredagsmyset – men ärligt. Det som egentligen sätter guldkant på vardagen är ju musiken. Hårdrocken.

I sällskap, på stereo i skallspräckarvolym, i hörlurar, softad, hård… episk svepande black metal, röjig hårdrock, AC/DC medan du lirar luftgitarr i soffan… du vet. Ditt val. Just nu är det Rebellängelns Marshall In-Ears som sätter guldkant på vardagen. Snygga som attan (gillar skarpt detaljerna och att de rider på sina förstärkares image), och med riktigt bra passform. Kanske den bästa jag varit med om avseende in-ear. Och som bekant är det typ bättre än vilket ljud du än har i själva lurarna – passform beats the shit out det perfekta ljudet. Så länge passformen följs åt av i alla fall hyggligt ljud. Och de har de, de här bäbisarna.

Speciellt om man snackar gitarrljud, tycker jag. Distat gitarrljud. Det där jävligt riviga ljudet. All klassisk hårdrock med stor tyngdpunkt på gitarr låter riktigt bra och riviga i dem. AC/DC. DANKO JONES. Du vet, det stuket. Men det är inte det som spelats. Det är en annan skiva som gömmer sig under kabelspagettin.

Kan du gissa vilken?

Den är representerad i den här spellistan… 10 rätt enkla och sköna fredagsspår som låter bra i Marshallurarna. Vilken skiva gömmer sig på bilden längst upp – först att sätta svaret ska få nåt fint!

4 reaktioner på ”En fredag med mina Marshalls”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *