Rebellängeln Tipsar: NEKROKRAFT ”Will O’Wisp”

Black metal kan vara svepande, esoterisk, snabb, skramlig. Black metal kan vara malande, tung, snabb, grötig, kladdig, teknisk. Det finns i stort sett oändligt antal sätt man kan närma sig den här typen av musik – för min del innebär varje gång jag spelar NEKROKRAFT och deras ”Will O´Wisp” att jag tänker på… blixten.
Låtarna är korta. Koncisa. Slagkraftiga.
Inte sällan leds de av ett riff som lyser upp den mörka soniska himlen, ett riff av den där sorten som liksom krokar fast uppmärksamheten för att sen lämna ränder och strimmor efter sig. Som när man ser blixten mot en mörk himmel och liksom även efter att den egentligen bleknat så ser man konturerna av den. 
Linköpingsbandet rör sig i gränslandet mellan black, death och thrash metal, och eftersom man inte ödar energi på andra åthävor än sin musik så passar liknelsen med en ljungande blixt mot en mörk himmel väl för hur det låter.
Inledande Ov Hell lovar gott men är kanske mer arg än något annat. Sen får man fina titelspåret med sitt alldeles lysande exempel på det där riffet som driver en hel låt, och sen vecklar den korta men intensiva upplevelsen ut sig.
Worship. Hellfire. Forestlurker. Armageddon Unleashed och sist ut Succubus. Sju låtar, totalt just mer än 23 minuters speltid. Kort nog för att du ska kunna lyssna från start till mål nästan när som helst, och rätt befriande lättlyssnat.

Personligen hade jag noterat all fin kritik som NEKROKRAFT erhållit i samband med släppet 2016, även om jag inte kollat in skivan. Första kontakten var faktiskt i samband med Gefle Metal Fest sommaren 2017, då gjorde de en riktigt bra spelning inne i Gasklockan. Det är först i efterhand jag inser att de måste ha spelat typ allt material de hade!

Bandet har en klassisk take på hur man gör – artistnamn som Angst, Moloch, Iron, Doc och Ghol, klassisk liksminkning på scen, mixning av Tore Stjerna i Necromorbus Studio – men består ändå till stora delar av namn som inte har alltför många andra järn i elden. man delar sångare med WITCHERY, men annars finns det goda förutsättningar för att NEKROKRAFT ska kunna turnera och följa upp ”Will O´Wisp” hyggligt snart – i alla baserat på hur bra den här debuten har tagits emot och levererar. Man kan ju alltid hoppas.
Blixten får gärna slå ner igen…
 

3 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: NEKROKRAFT ”Will O’Wisp””

  1. Dom lirar i Jönköping den 24/3 tillsammans med Skogen på Sofiehov Underjord, om någon nu skulle vara intresserad :-)=

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *