En endagars på Gefle Metal Fest!

Dags för Gefle Metal Fest. Det har på kort tid vuxit ut till en favorit för undertecknad, och känns som ett givet inslag i sommaren. Lagom avstånd (2 timmar med tåg från Stockholm), bra område (både för själva festivalen och för att man kan bo på hotell inne i Gävle istället för tält) samt kanske det viktigaste: riktigt bra band. I år har logistiken gjort att jag bara kan närvara på fredagen tyvärr (så ja, jag missar exempelvis BLOODBATH, SODOM, DARK FUNERAL och ARCH ENEMY..!)  – familj och vänner har en inplanerad Greklandsresa som går av stapeln tidigt söndagmorgon, så det blir till att spendera lördagen med att packa och få med oss alla i familjen till Arlanda och vidare. Men. Man ska inte deppa för det – istället ska man peppa! Fredagen bjuder på grymma akter också, och min plan ser du på bilden ovan. De gula ringarna är ”måste se”, de blå är ”hoppas hinna se”.

Måste se: LIK, DEATH ANGEL, SANCTUARY, PARADISE LOST, AMON AMARTH, TESTAMENT och GRAND MAGUS (Ja, jäklar du – vilken uppställning!)

Hoppas hinna se: KOBRA AND THE LOTUS, KRISIUN, FLESHGOD APOCALYPSE, HEAVEN SHALL BURN och DESTRÖYER666. Framförallt de två senare är ju bra live, så de vill jag verkligen hinna och orka med.

Kanske hinner jag lägga upp lite bilder på lördagen, men jag lovar inget. I värsta fall får du läsa förra årets dag 1 och dag 2 bara för att. Dessutom har du massor av läsning på länkar i respektive namn ovan. Framförallt på alla de som är ”måste se”. Så den stora frågan kanske är… nedan bilden när man träffade MANTAR förra året, och man undrar ju då… undrar vilka man får hänga med det här året?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *