En låda med guilty pleasures…!

Ni vet hur det är – vi har dem allihop. Guilty pleasures, saker vi gillar fast man kanske inte borde ibland. Gissningsvis är Rebellängelns största RED HOT CHILI PEPPERS, det amerikanska bandet som en gång i tiden var funk metal, men som nu är ren pop. Ett band som utifrån sett inte alls borde tilltala mig med sitt spexande och sina fjanterier men som jag ändå älskat sen den första dagen de kom in i mitt liv, runt tiden för ”Mothers Milk”-skivan. Och jag har allt med dem. Alla studioskivor, alla liveskivor, ett knippe bootlegs. Så när en sån här låda släpps är det rena julafton och ett givet köp. Att det dessutom inte finns att lyssna på hos Spotify gör det bara roligare, och lyfter fram hur kul det är med att köpa fysiska produkter.

Så, vad är då detta?

Svaret är att det är 3 stycken liveåtergivningar från klassiska gig med detta band. I sin hela fulhet, får man säga, komplett med svordomar eller inte, beroende på hur ljudupptagningen gjorts. Och ljudkvalitén är klart skiftande, av samma anledning.

 

Det är den klassiska spelningen från när Woodstock återkmom från sin dvala -94, då bandet startade spelningen med gigantiska glödlampor på skallen (och knappt kunde spela på instrumenten för det!), en radiosänd spelning från San Diego (som därmed har riktigt bra ljud men såna där ”piiip” inlagda när språket i mellansnacket inte lämpar sig för amerikansk radio – dvs mest hela tiden!) och Woodstockspelningen från -99 när Flea spelade spritt språngande naken och bandet dessutom var tvungna att avsluta giget i förtid eftersom det var så kraftiga eldar ute bland bland publiken att det ansågs utgöra en fara. Hur man slutade? Med en cover av Jimi Hendrix Fire. Såklart. 3 skivor med spelningar från 90-talet alltså, och rent guld för oss som gillar galningarna i RED HOT CHILI PEPPERS!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *