Peppa med King Diamonds bästa låtar!

Ikväll smäller det i Stockholm, BATUSHKA går som förband innan KING DIAMOND ordnar svartmässa. Fantastiskt, och såklart ska vi peppa med Rebellängelns 10 favoritlåtar med kungen. Notera att den kanske bästa låten av alla – Come To The Sabbath – inte räknas med eftersom den faller under MERCYFUL FATE. Stränga reglöer såhär på torsdagen… Så. Hur faller det ut då? Massor från ”Abigail”, såklart, men antagligen en och annan överraskning.

 1. A Mansion In Darkness. Det här är den låt som jag förälskade mig i först med kungen, och den har alltjämnt en central plats. Så fort jag är sugen på DIAMOND så är det den här låten som åker på först – älskar drivet!
 2. Black Horsemen, den episka avslutningsspåret på ”Abigail” (en av världshistoriens bästa konceptalbum) har nog egentligen allt.
 3. Ja. Du vet. När väl Sleepless Nights slagit rot kan man liksom inte få den ur skallen!
 4. Överraskning på plats fyra? Kanske det, men Eye Of The Witch har ett så underbart avigt riff/keyboardspel att jag påfallande ofta plockar fram den för att bara lyssna på det. Skivan i övrigt är kanske inte kungens största stund egentligen, men den här låten.. ojoj, rysningar!
 5. Titelspåret på ”Abigail” är det mest spelade på Spotify. Det är också ett av de bästa spåren som KING DIAMOND presterat…
 6. …och även den första ”riktiga” spåret på just ”Abigail” är fint. Det ger mersmak varenda gång.
 7. Först på sjunde plats, kanske du tycker? Jo. Welcome Home är riktigt bra, men jag har faktiskt aldrig älskat ”Them” på samma sätt som flera av de andra plattorna. Av någon anledning. Men refrängen på den här låten… ojoj!
 8. Plats åtta för den här, trots att jag faktiskt varit helt besatt av ”The Puppet Master”-skivan. Till skillnad från just ”Them” så tycker jag däremot att det är en stark skiva rakt igenom, snarare än en skiva med ett par bra låtar. Bäst är dock den här, Blood To Walk.
 9. En klassiker på plats 9! Halloween sammanfattar egentligen allt vad KING DIAMOND handlar om. Han har helt enkelt Halloween alla kvällar!
 10. Sist men inte minst… kommer de osynliga gästerna och pratar med grandma i ”Them”. The Invisible Guests är en sån där typ av låt som King gjort massor av, riktigt bra hårdrock helt enkelt. Passar bra att avrunda listan så.

Återstår bara att ladda med denna spellista. Häng med, det kommer sannolikt lite bilder på Facebook under kvällen – och vill det sig riktigt väl ser du en recension av giget på den här platsen imorgon. Horns Up!

2 reaktioner på ”Peppa med King Diamonds bästa låtar!”

  1. Chief Rebel Angel

   …och visst spelas väl iaf The Candle ikväll, tycker jag mig ha sett när jag tjuvkollat i setlistor från gig i somras!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *