Förtrollad av ”The Trail”

Allt började hos Tune Of The Day, som hade finska doom-sludge-country(!)-eposet ”The Trail” som veckans skiva för en tid sedan, den femte plattan från finska DEMONIC DEATH JUDGE. Kvartetten från Kyymenlaakso har varit igång sedan 2009 men jag har ingen koll på dem sedan innan, och eftersom undertecknad en tid varit på jakt efter lite svängig sludge (ni vet, ibland kliar det på en nerv som man bara måste klia på…) så passade det utmärkt att ge det ett försök.

Och gosse! Det var precis vad doktorn ordinerade för herr Rebellängel!

Inledande Cougar Charmer kanske luras lite med sitt country/western-plock, men så snart första ”riktiga” låten Filthy As Charged brakar loss är dte hart när omöjligt att sitta still. Det svänger helt enkelt så in i baljan, och den stora vattendelaren (har jag märkt när jag tipsat folk om detta) är om man klarar skriksången till eller inte. För det är ganska udda sång till musiken ska jag tillstå, och jag har förståelse för de som inte kommer över tröskeln, så att säga. Det tar nog en två-tre varv innan det förvandlas till en unikitet (USP, Unique Selling Point, som vi säger i IT-branschen!) som gör att det sticker ut än mer.

Låtar som Elevation, Flood och We Have To Kill har varit Rebellängelns sällskap ett tag nu, och jag är förtrollad av den här skivan. Vi är inte på nivå ”besatt” än, men den har flyttat in och vägrar flytta ut!

2 reaktioner på ”Förtrollad av ”The Trail””

    1. Chief Rebel Angel

      ..den är ju fantastisk. Ett mer givet ”Rebellängeln Tipsar” var det länge sen jag hittade, så det är klart att den dyker upp där vad det lider. Skitbra! Tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *