Friday on my mind!

Jobbat en vecka mitt i allt, och det har varit både en bra vecka och en tuff historia. Mycket att göra, samtidigt som det är skönt att komma igång med saker som behöver göras. Semester är skönt, men det är också skillnad på om man jobbar någonstans för att ”bocka av timmar” eller åstadkomma något. För egen del har jag lyxen att ha hittat ett jobb där jag är för att åstadkomma något, och då är det just skönt att komma tillbaka och varva igång.

Dessutom är det ju något speciellt med fredagar när man jobbar klassiska måndag-fredagveckor. Den där känslan av att helgen ligger framför en. Aldrig smakar väl en öl eller ett glas med annan lyxdricka så bra som just då heller. Man har helt enkelt fredag i tanken – och det kan vi väl prata lite om? Framförallt GARY MOORE. Jag trodde nämligen länge att det var han som gjort den här låten, Friday On My Mind. Det är det inte. Den är gammal som attan, kommer från THE EASYBEATS och släpptes redan 1965. Bilden längst upp är inte de äkta Easybeats, den kommer från en mini-TVserie, men det roliga i kråksången är att låten gett uppskov till rätt många covers. Ser DAVID BOWIE och BRUCE SPRINGSTEEN bland annat vid en snabb googling, så jag borde ju ha fattat att det inte är en GARY MOORE-låt tidigare. Nåväl.. bättre sent än aldrig?

Hans version finns ju på den här pärlan till platta:

I somras åkte vi lite bil, familjen och eder Ängel. På radion kom Still Got The Blues med just GARY MOORE, och hans vackra och vemodiga gitarrton fick oss (mest mig då…) att börja prata om honom och den omställning av musikstil han gjorde. Givetvis gör det att en sådan som jag funderar på och plockar fram plattor med GARY MOORE, och man måste säga att – jäklar vad han gjorde bra grejer när det begav sig!

Få personer inom hårdrockshistorien har samma förmåga att spela gitarr med den kvalitén och känslan samtidigt som sången är så bra, vill jag påstå. det finns ju många gånger en underton av just det irländska i hans musik men jag har alltid gillat de lite hårdare låtarna bäst. Murder In The Skies, typ, eller till och med Led Clowns där Ozzy gästar. Ser du förresten felet ovan?

Just det. Såväl ”Dirty Fingers” som ”Run For Cover” saknas i samlingen!

Jag hade aldrig dessa skivor när det begav sig, det var kompisar som hade dem på LP och jag hade avspelade kassettband, och i efterhand har jag köpt dem (du ser ju att det är de remastrade CD-versionerna), men saknar två av de gamla klassikerna. Det måste såklart åtgärdas och hamnar på ”att göra”-listan här och nu. det är ju ändå fredag.. och kolla in det här. Stevie Wright (som alltså sjöng i THE EASYBEATS) visar var skåpet ska stå med en helvetisk insats på soundcheck!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *