Fredagkväll med King och Joe!

Fredag, och inte vilken fredag som helst – det ska spelas live-DVD med KING DIAMOND! Fick hem den förra veckan, men har i ärlighetens namn bara hunnit lyssna på ljudspåret och har hela den visuella upplevelsen kvar. Och som alla som sett kungen live vet så är det väl minst halva grejen? Kolla på trailern nedan bara, så förstår du!

Till det så sker något udda – det dricks ginger beer. Alkoholfritt. Just det, inte en riktigt god IPA eller APA eller Pale Ale – vi befinner oss nämligen i den årliga reningen av Rebellängeln. Uppstarten av varje år innebär ett par torra veckor, och för att göra det lite roligare ska det provas. Stones Ginger Joe är den sedvanliga ”go too”, men den finns ju i två smaker – och dessutom åkte ett okänt märke med senast. Eagle Ginger.

Jag vet inte, antagligen är de här tilltänkta lika mycket som groggvirke, och innehåller väl mer socker än en vanlig läsk, men i alla fall. Det blir lite roligare. Och visst kan man dricka nästan vad som helst medan man spisar KING DIAMOND. Vill man läsa saker till så rekommenderas Heidenhammers genomgång på Hatpastorns Likpredikan ”King Diamond från pärm till pärm”, där han dissekerar de olika årtioendenas plattor – från det ljuva 80-talet, via det svalare 90-talet till det kalla tvåtusentalet (som i o f s innehåller lysande ”The Puppet Master”, men ändå…). Bra och läsvärt som vanligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *