Hårdrockskväll 2020!

Trettondagsafton – i söndags – innebar som traditionen bjuder att det var dags för Hårdrockskväll, en av årets absoluta höjdpunkter. Samling av folk, trevligt snack och en massa hårdrock. Detta år var det en aning annorlunda, det som i vanliga fall styrs av kategorier utsattes för en test: frågesport. Vi var färre i år (långsemester mm gjorde deltaganden lågt), så det passade väl att testa ett koncept däär var och en fick göra 7 stycken frågor kopplade till musik.

Lite rörigt, en aning svårt att förbereda och att hålla i. Vi får se om det konceptet står sig. Kul var det såklart, och du har Rebellängelns val och frågor här (utan svar, så du kan göra ditt eget quizz… och får fråga i kommentarerna om du saknar ett svar). De tre första frågorna ger 1 poäng var, nästkommande tre ger 2 poäng vardera och sista ger 4 poäng. Totalt 13 rätt kan man alltså ha per ”frågebatteri”.


Fråga 1 (1 poäng): Vad heter filmen?

Fråga 2 (1 poäng): Låten är ny, men genren hade sina glansdagar på 80-talet. Vad var förkortningen på musikstilen?


Fråga 3 (1 poäng): Är det en kille eller tjej som sjunger?

Fråga 4 (2 poäng): Detta är tyskt, precis som Running Wild. Vad kallas deras frontman (1 p), och hur många fullängdsalbum har de släppt (1 p)?


Fråga 5 (2 poäng): På denna Yngwielåt spelar ett busigt och känt rockande svenskt brödrapar trummor och keyboard. Vad heter de? 1 poäng per namn!


Fråga 6 (2+1poäng): Detta är från en av årets absolut bästa skivor – men vad heter låten och var kommer Idle Hands från? 1 poäng för rätt landet, 1 för titeln. Bonuspoäng för stad!

Fråga 7 (4 poäng): År 2020 kommer soloalbum nummer 11. Totalt har 4 gitarrister använts innan detta – vilka? (1 poäng för varje)

Som abslutning gavs också möjlighet att spela ”fria låtar”, eftersom vi var så pass få. Fem stycken hade man preparerat. och de ser dem nedan (med en länk till mer läsning snarare än en Spotify-inklippning):

Fria Låtar*4

  1. DAWN OF SOLACE ”I Was Never There” (Som var ”Bäst Just Nu”)
  2. SORCERER ”Abandoned By The Gods
  3. JUNGLE ROT ”A Burning Cinder”
  4. PALLBEARER ”I Saw The End”

Hur många poäng fick du av 13 (14 då… med bonuspoängen på fråga 6…)?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *