Hello from the gutter!

Jag ska vara ärlig – jag är inget superstort fan av OVERKILL. De är ett band som liksom funnits i periferin under… ja.. altid, men aldrig fått sin plats i solen för mig. Jag har ingen platta i skivhyllan, och det är ju oftast ett tecken om något på att det liksom inte går hem eller fastnar. För det saknas ju inte skivor av dessa veteraner!

19 plattor har det blivit för New York-thrasharna om jag räknar rätt, den första 1985 och den senaste 2019. Varje år är det en av de plattorna som kompisen R2 pushar lite för, och i barndomens dagar var det Ncike som hade ansvar och känsla för bandet och köpte dess skivor för att försöka sprida ordet (ja, du vet – var det bra så spelade man av det på kassett), men det är egentligen bara en enda skiva som fastnat under åren.

Denna.

”Under The Influence”, men som jag egentligen skulle vilja kalla för ”Hello From The Gutter”, eftersom det är titeln på låten som verkligen bitit sig fast. Den här pärlan från 1988 är en sån där rejäl ska som säkert har motsvarande bra skivor och låtar av bandet som jag inte gett chansen på riktigt, för varje gå´ng jag får för mig att spela det här bandet är det ju just den här som åker på. Hello From The Gutter!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *