Ho-ho-hockeyfrilla!

I den kommande helgen startar Elitserien i ishockey. Eller, SHL, som det kallas. Det är en mycket udda säsong, där det är tveksamt hur mycket (om någon) publik som kommer att kunna närvara, och där en del av lagen har samlat in extra pengar med hjälp av sponsorer och fans medan andra rättat sig efter den pågående verkligenheten och satsar på en mix av juniorer från egna led och rutinerade rävar.

Vad som är rätt vet man inte, precis som med den här pågående pandemin. Det tar många år innan vi vet vad facit var, vad som var rätt väg att gå.

Däremot vet vi redan nu att CMore totalt tappat vettet och blivit helt tondöva.

De har nämligen precis ingen känsla för vad svenska fans av ishockey egentligen vill se, i alla fall inte när det kommer till deras paketeringar. Det man kallar ”mycket sport” innehåller nämligen enbart ”utvalda matcher” från serien, dvs de matcher som kanalen anser vara heta. Det är helt fel – en supporter struntar ju i alla matcher som inte innefattar det lag man följer, och att tvingas se en match med andra lag (”utvald!”) är egentligen enbart en plåga. Så då kanske man kan ta det större paketet som innefattar alla matcher, månne?

Nä.

För det betyder att du måste köpa ett paket med all sport överhuvudtaget. I hela världen. Det kostar smått osannolika 449 kr/månad, eller lika mycket som Viaplay, Netflix och Spotify för hela familjen… tillsammans.Kanske kan det vara värt det, såhär i covid-tider, tänker du då?

Icket, sa supportern, för då skänker jag hellre pengarna eller köper merch för grejerna så klubben i mitt hjärta faktiskt får pengarna. Personligen avvaktar jag för att se om Skellefte går till slutspel och köper en månad (men inte dag mer!) om det går så långt, när priserna är som de är – och kollar alla NFL-matcher inklusive allt material runt omkring för en lägre summa.

Taskig känsla, sa Bill.

Hockeyfrilla, sa Bull.

För så är det ju. Ingen säsongsstart utan att man älskar Jaromir Jagr, kungen. Snacka om att älska sporten, att aldrig ge upp. Och ärligt talat, ingen bar upp frippan bättre än han. Vem vill inte gå till frisören Sören?

Med det sagt… hur går det nu i årets Elitserie?

 1. Luleå. Vinner serien, åker ut i semifinal. Sjukt trist lag, samma insats varje dag.. men det räcker ju inte om de andra höjer sig i slutspel!
 2. HV71. Jesus lever, och ser pigg ut. Final i år, men silver!
 3. Färjestad. Karlstads stolthet har satsat hårt, och det bär hela vägen. Guld, tyvärr…
 4. Örebro. Spare no expense! Köpelag, håller i grundserien men rasar ut direkt i slutspel
 5. Frölunda. Håller i grundserien men rasar ut direkt i slutspel
 6. Rögle. Bättre än på länge, och på väg upp. Ut i kvarten!
 7. Skellefteå AIK. Mitt lag. Jobbig generationsväxling, men det blir seminfinal till slut (?)
 8. Linköping. Myckte bättre än förra året, stabil nu. Kvartsfinal!
 9. Växjö. Mitt absoluta icke-favvolag. Detta är året det krackelerar!
 10. Brynäs. Spare no expenses! Köpt allt och alla med hjälp av fans och sponsorer, men det går inte att få ihop i slutänden.
 11. Leksand. Gammal, äldre, äldst – ska samsas med ung, yngre, yngst! Kan bli kanon, kan bli fiasko. Säker mark dock!
 12. Djurgården. Jo. Jag är så fräck. Jag tycker det ser oerhört tunt ut…
 13. Malmö. På tal om tunt? Malmö får kvala i år!
 14. Oskarshamn. Bättre än förra året, men allvarligt? När lag som MoDo, Timrå, Västerås (inte Löven… aldrig Löven!) är topplag i Allsvenskan, varför har vi oskarshamn i högsta serien då? Åker ut detta år!

Om nu inte Jaromir Jagr skriver på för något av ovan lag är detta den synnerligen uppkäftiga och medvetet provocerande tabellen. Skulle herr Jagr skriva på flyttar vi såklart automagiskt det laget längst upp i tipset. Such is the power of the hockeyfrilla.-

Sist men inte minst släpper vi loss den här rökaren för att visa hur det verkligen går till när man snackar hockey. Glad fredag – let the season begin!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *