Intervju: AVATARIUM – Carl Westholm

Den här måndagen ska du få så många Citat att du nästan ramlar baklänges – det blir liksom en helt intervju istället. Med Carl Westholm, till vardags klaviatur i AVATARIUM, KRUX och sitt egna band JUPITER SOCIETY. Mest aktuell förstås med just AVATARIUM-plattan, nya ”The Girl With The Raven Mask”. Håll till godo med dessa ord i all sin enkelhet!

AVATARIUMs nya platta ”The Girl With The Raven Mask” är ute.  Känslan? Nöjd? Hur har den tagits emot?

Jag är jättenöjd! Känns på alla sätt jättebra! Vi har fått mycket goda rescentioner och nu när vi är ute och turnerar i europa kommer det mycket folk. Publiken är lika taggade som vi och gillar plattan.

Du gör en bra insats, framförallt tycker jag att du ger ”Pearls & Coffins” den där extra spetsen. Kan du berätta något om din insats i skapande och inspelningen av skivan?

Tack! Just den låten är en av mina favoriter och jag får ju mosa på med orgel så det räcker till! Denna plattan repade vi inför och allt lirades in i studio varav ganska mycket live.  Vi provade på demostadiet med mer andra sound, men när vi repade kändes det överlag bättre med orgel och distad Fender Rhodes därav den ljudbild som hamnade på plattan.

Eftersom vi repade hela bandet innan inspelningarna så bidrog vi väl allihopa till hur det blev men Marcus vår gitarrist och producent hade det övergripande ansvaret och stödde mig helhjärtat i att spela orgel mer än synthar och annat vilket känns mycket bra.

Bandet är sammansatt av nästan bara individer med åtaganden i andra projekt och band. Hur påverkar det er?

Jo, alla har ju saker vid sidan om, men för stunden kanske inte i så stor omfattning som tidigare. Leif som ju skriver låtarna är inte med och lirar live så det blir ju inget logistiskt bekymmer. Att vi har lite olika bakgrund har ännu så länge mest berikat oss tror jag, lyssna t.ex På Jennie-Ann som egentligen inte alls har någon hårdrockserfarenhet och hur bra det blir!

Hur startade allt? Kände ni varandra innan allihop?

Det startade som en Leif Edling-platta utan några klara ramar, Han och Marcus demade låtar, var egentligen avsett en annan sångare innan Jennie-Ann blev inblandad. Jag kom in sent i processen till första plattan och är inte ens med på promobilderna. Leif är jag är ju polare sedan många år och jag har spelat på i stort sett allt han gjort sedan 90-talet. Marcus och Lars har också båda jag och leif spelat med i andra sammanhang tidigare.

Vilken låt är din personliga favorit, och får du spela den live när ni kommer ut och kör?

January Sea är min favorit och den kör vi varje gig

Händer det något i JUPITER SOCIETY-lägret?

Inte alls för stunden tyvärr, jag har haft svårt att ge dom skivorna den uppmärksamhet dom förtjänar men fick en del frågor om dom på turnen nu.

Snart dags för årsskifte, har du/ni någon personlig favoritplatta från 2015 som gått varm (ja, förutom någon av era egna då…)?

Nya Ghost är skitbra, och , kanske lite förvänande, Steva Hackets nya ”Wolflight” är det bästa han gjort på många år.

Heavy MetAle är ju ett hårdrocksbryggeri, så standardfrågan lyder: vilken är favoriten i glaset? Har ni en ”bandstandard” som ni efterfrågar på riders, och vad föredrar du själv?

Oj så svårt! Just nu är jag förtjust i Carnegie-bryggeriets öl, både Kellerbier och deras Jack, en session IPA. Vi har dock ingen bandstandars alls, Jag och Anders (Iwers som vickar för Leif live) gillar öl och är intresserade av moderna öl som IPA och APA och annat, Lars gillar Fulöl och Jennie-Ann och Marcus är inte så intresserade av öl så vi har inga specifikationer på ridern.

Kul – och tack för det. Lycka till!

…som sagt. ”The Girl With Raven Mask”. Bra platta, och du har recensionen här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *