Låtar som heter samma sak: Hallowed Be Thy Name

Okej, det ska sägas med en gång – bilden här är stulen från Metal Sucks, men va fan? Men en så läcker omslagsbild och en så enkel rubrik så vet du ju att du bara MÅSTE läsa detta, och det med rätta. Det är tredje dagen i rad som vi sncakr om låtar som är helt galet olika men ändå råkar bära samma namn. Det enda gemensamma för dessa dagar är egentligen att en av de två valda låtarna speglar tillbaka till tidigare under året – i det här fallet kommer vi att få chansen att ”återuppleva” de grekiska gudarna ROTTING CHRIST när de ställs mot helt logiska IRON MAIDEN, men det är såklart helt slumpartat. Det som är i fokus är egentligen en låt med namn Hallowed Be Thy Name!

 

IRON MAIDEN avslutar sin klassiska platta ”Number Of The Beast” (ja – huuuuur många hårdrockare tror ni att den skivan har skapat på egen hand?) med eposet Hallowed Be Thy Name. Det är en låt som verkligen visar hur Bruce Dickinson kan sjunga, och det är bara att du erkänner: du har också försökt hålla ut tonen lika länge som han i inledningen, eller hur? Det är okej. Vi har alla varit där. Den här låten har du säkert hört en miljon gånger men den är lika bra för det.

De grekiska veteranerna ROTTING CHRIST är förstås inte lika folkliga som IRON MAIDEN, men de är stora hemmavid och har varit i farten länge. Gissningsvis har de nästan lika stor credd som MAIDEN bland de som har koll på bandet, och att de så pass många år (30!) in i karriären kan släppa en skiva som ”The Heretics” är imponerande. Spänstigt, helt enkelt, och deras version av Hallowed By Thy Name är kanske inte samma episka klassiker – snarare ett medvetet hån mot kyrkan. Och sånt gillar man ju. Frågan är – är det till och med bättre än MAIDENs version?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *