Låtar som heter samma sak: INTO THE NIGHT

Alltså.. den här bilden, den är ju helt underbar. Kolla in det nästan poetiska med natthimlen och det ensamma trädet! Fantastiskt. Jag har lånat den på internet, från en site som heter Spectrum Magazine och som har en uppsjö sådana här bilder som omslag på sina berättelser (som då, i övrigt, är rena religiösa dravlet), eftersom jag tycker att den passar så bra som omslag på detta inlägg. Det symboliserar liksom att natthimlen är mörkare nu, på ett fint sätt.

Hela våren och sommaren har Rebellängeln haft en liten kärlekshistoria med klassisk och lättlyssnad heavy metal, och ett av banden som verkligen fått tid i spellistan är svenska ENFORCER. Det är ett band som varit i farten ett tag, men i ärlighetens namn har jag inte gett dem chansen förr. Du vet hur det kan vara, av en eller annan anledning så blir det liksom inte av bara. Och de har ju faktiskt en hel skiva som döpts till ”Into The Night”, så den passar bra att para ihop med… KADAVAR och deras ”Into The Night”, som i sin tur är en svängig best av skägg och rock’n’roll. Tyskarna är kanske det bästa du kan se live om de får dominera en liten scen i en svettig klubblokal, och jag längtar efter nytt material från dem.

 

ENFORCER och deras version av Into The Night är skönt banal och enkel heavy metal. Det låter nästan som om Olof Wikstrand sjunger ”into the light” i refrängen, och det hela är skönt pang-på-rödbetan-levererat. Debutskivan från 2008 visar ett band som går mer på känsla än erfarenhet, och det är ju inte en oviktig detalj i heavy metal. Hjärtat måste finnas där. Omslaget är dessutom underbart clichéartat och missanpassat till den verklighet vi lever i numera.

KADAVARs mästerverk såhär långt är helt klart skivan ”Berlin”, det är en mycket stark historia. Det är en skiva som jag återkommer till med jämna mellanrum, och en skiva som är varierad trots att allt låter lika, om uttrycket tillåts. Bandets version av Into The Night är stökig och episk på samma gång, och brukar vara en höjdare i liverepertoaren – och därför har jag valt att ta Spotifyversionen som är bandet live från Köpenhamn. Det är rätt dassig ljudbild på hela den upptagningen kan jag tycka, men ändå – KADAVAR levererar.

Vilken version föredrar du, så här när det börjar bli mörkare?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *