Massiv lördagsläsning – Black Sabbath, black metal och blommor

Lördag idag, kanske den bästa dagen av dem alla. Ledigt, man får ta sig en kall utan dåligt samvete ikväll, och spela hårdrock mest hela dagen. Kanske är du lite seg efter veckan som varit och letar efter förströelse och roliga saker att läsa.

Det kommer här.

Du ska intge behöva dras med mig, utan få dig en hel del riktig läsning till livs istället. Från externa källor som jag samlat på mig och vill dela med mig av. Vi börjar med BLACK SABBATH, och den läsning som du får dig till livs (tillsammans med en hel del videor) kommer från inga mindre än BBC. Du vet, Brittiska radio & TV-giganten. Artikeln heter ”The ”Satanists” who changed music”, och med en såda titel vet du ju att du måste läsa. Länken finns här!

blackmetal1

Tidningen ETC kör istället en mycket intressant artikel om black metal, och att den blomstrar. Ika Johannesson som är en av medförfattarna till helt fenomenala ”Blod Eld Död” får komma till tals, och artikeln handlar till stor del om transformationen av just black metal. Man inleder med den här meningen: ”När black metal kom till Norden på 90-talet präglades den av djävulsdyrkan, kyrkobränder och våldsdåd. Idag skriker man om klimathotet och gör extremt hård rock – om blommor.”, och artikelns namn är just Black Metal blomstrar. Fantastisk vinkel förstås, och du hittar hela läsningen här.

Vi tar väl en video på ämnet va?


Vi snackar om VREID i fokus, och det är ju inte fel. Du har väl koll på senaste släppet ”Sólverv”, kanske bandets starkaste platta hittills? Givetvis finns det en recension på plattan, den ligger här.

Sist men inte minst – läs Facebook. Följ NOVEMBERS DOOM, och deras klockrena inlägg om BRING ME THE HORIZONS stämning gentemot COLDPLAY avseende ”stöld” av koncept och albumomslag, fångat vackert i bilden nedan…

Novembers doom och bring meMastig lördagsläsning sammanlagt, speciellt med de två fina artiklarna som ligger på andra siter. Ha en bra dag, hörrni!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *