Mycket väsen för ingenting!

Ibland har eder Rebellängel inget speciellt att säga, men samtidigt en hel massa att svamla om. Du vet, när det liksom bara flyter runt i en massa strunt och kan ta vägen lite hur som helst. Detta är ett sånt inlägg, och länge funderade jag på om jag skulle börja det hela med hur pass mycket jag verkligen hatar folk med rullväskor på platser med mycket folk (kombinera det gärna med att vara en mobilzombie och du har verkligen ett recept på något som gör att jag genuint hatar dig och ditt sätt att vara i vägen för prick alla andra inom en tio meters radie!), men… det känns lite negativt. Låt oss ta något roligare! Bilden ovan är från semestern i somras, i Grekland. Resten av familjen snarkade fortfarande en morgon medan eder Rebellängel var gubbvaken och manglade hårdrock järnet på uteplatsen vid 7-blecket en fredagmorgon. Passar rätt bra för att visualisera den här formen av svammel, tänker jag…

Brewdog Punk IPA är nog min ”go to” beer. De gånger jag inte vet vad jag ska ha, eller bara vill ha en öl till när jag handlar så är det den som ramlar ner i den grå varukorgen. Jag gillar den, skarpt, och det är den i burk som gäller för mig (du missade väl inte Hopmaestros ”Burk vs Flaska?). Dessutom är jag aktieägare i Brewdog. Valde att köpa lite i samband med deras Equity For Punks IV, dvs den senaste vågen. Det kanske är ett och ett halvt år sen eller så, men värdeökningen i samband med att bolaget nu säljer delar till investment är sjukt hög. 200% ungefär, och för de som gick med från start snackar vi flera tusentals procent. Inte illa för en craft beer, och Brewdog är den klart lysande stjärnan i UK. Jag valde att behålla min två aktier, och försökte istället få ett gratis sexpack att hämtas på Brewdog bar. Till dess att det visade sig att det bara gick att genomföra i UK, för oss övriga gällde en värdekupong på £10. För webshopen. Jag vet inte jag, tror nog det blir att handla som vanligt, mina vanliga Punk IPA… inte fel det heller, som sagt.

Estrella Västkustchips är däremot helt fel! Under våren har vi handlat mat på nätet, hemleverans från Coop. Provat typ alla som finns (Mat.se, Mathem med flera), men jag tycker överlag Coop är bäst i pris/prestanda. Men de envisas med att skicka extra grejer man inte beställt, och under ett par veckor var det den här som kom. Äckliga vitlökschips modell krunch. Två påsar. Varje vecka. Jag lovar – varenda granne är snart också less på dem…! Då kan man få för sig att dra iväg och tokköra med bilen kanske. Bilden på bilen ovan kom från en kompis som kallar mig Gus (Rebellängeln heter Gustafsson i efternamn, för den som undrar), och med 666 som siffra tyckte han att det var den optimala bilen för min del. Kanske det. Påminner mig en hel del om ungdomen i min skogsgröna Volvo 242:a när jag ser sådana bilder. Those were the days!

Kolla händerna! Det är från Erinc i MANTAR, de la upp den bilden på sin Facebooksida. Texten var något i stil med att ”så här ser det ut om man spelar trummor i MANTAR”. Intensivt övande, jag gillar inställningen. Du har väl koll på bandets EP ”The Spell”, samt att de kommer hit tillsammans med landsmännen  KADAVAR under hösten? Tror för egen del att jag kommer missa giget på resa med jobbet tyvärr, men har du chansen ska du gå dit Det lär bli episkt!

Allt annat än episkt är dock korven du ser på bilden. Bullens, de som gjort sig ett namn med den där burken som heter ”Bullens pilsnerkorv” har gjort en IPA-korv. Undvik den. Usch, rent av… Smakar illa. Nu har jag iofs enbart provat den grillad (men kom igen, grillat ÄR godast!), men ändå. Dessutom – ska man klara av att göra som på bilden så kanske man ska undvika korv. Och öl. Det ser faktiskt helt sjukt ut, galet vältränat. Det är den lokala crossfit-klubben som la upp bilden, och jag har anmält mig till en nybörjarkurs till hösten. Inte för att kunna göra sådär, men för att prova på. Har fått för mig att det kan vara nåt för undertecknad. Stay tuned avseende det. Kan finnas lite problem med det dock. Det här:

Till och med på semester i Grekland (Kreta) så hittar undertecknad craft beers – och det gör ju inte sannolikheten för att man ska lyckas med en one-hand-upprättstående magisk handstand direkt större! kan liksom inte låta bli när man ser att dte finns en Solo APA på restaurangen, eller Septem IPA i en affär. Det är dessutom ganska bra resultat på dem, i alla fall de två du ser till vänster. Den som heter SOLO visade sig dessutom vara bryggd på Kreta av en inflyttad norrman. Trevligt. Men inte bra för formen kanske. Man får gå på vilja.

Och förresten, på tal om något helt annat: det verkar arta sig till ett riktigt bra år för liveskivor!

ACCEPT, DIMMU BORGIR och ARMORED SAINT har undertecknad recenserat på Werock (länkar på namnen förstås), och dessutom rekommenderas skarpt såväl ENSLAVEDs upptagning från Roadburn som ARCH ENEMYs ”As The Stages Burn”. Se där 5 stycken väldigt bra släpp, och året är ju inte slut än direkt. jag är ju en sucker för en bra liveskiva, finns få saker som jag lyssnar på så återkommande faktiskt, så de rullar frekvent nu under sommaren!

För övrigt är det dags att arbeta igen snart. Tillbaka till kneget för en ny säsong, så att säga. Det känns väl rätt okej tycker jag, händer en hel del kul som jag ser fram mot, och en av de sakerna är att återuppta Rebellängeln Tipsar. Det senaste Tipset för våren – SEVEN SISTERS – innehöll ju en del tveksamheter om hur vi ska göra med den serien, men den kommer i alla fall att fortsätta under hösten. Det finns sedan tidigare ett antal färdigskrivna alster som förstås inte ska kastas utan måste få sin plats i solen, och dessutom har jag ett knippe plattor som ni måste ha koll på. Som måste bli Tips. Däremot tror jag att det ska bli en förändring, och att vi ska köra Rebellängeln Tipsar på söndagar eller måndagar. Vi får se i slutet av augusti, men oavsett… hav förtröstan: det blir fler Tips. Dessutom kommer ju flera bra skivor under hösten – mest ser jag fram mot den här:

SATYRICON släpper nytt, och med tanke på hur galet bra den förra självbetitlade skivan var så är ju förväntningarna på kommande ”Deep Calleth Upon Deep” rent av löjligt höga. Kanske extra mycket efter att Satyr fört en kamp mot cancertumören, eftersom jag givetvis minns resultatet av när Nergal i BEHEMOTH besegrat sin leukemi, att efterföljande ”The Satanist” hade den där vibben av pånyttfödelse över sig. Så kanske man inte ska ha förväntningar på kommande SATYRICON-plattan, men faktum kvarstår ju: sedan de släppte ”Volcano” 2002 har de aldrig gjort en besviken med sin alldeles egna form av ”black’n’roll”. Varenda skiva har varit guld. Det finns väl ingen anledning att tro att det inte blir så nu heller. Och duger inte det så finns det en hel del andra släpp att se fram mot under hösten (PARADISE LOST… WOLVES IN THE THRONE ROOM… ENSLAVED… KADAVAR…). Mer om det en annan gång, det kräver väl nästan ett helt eget inlägg antar jag. Samma sam som allt som händer med Heavy MetAle, där inte bara Skogsröjet-leveransen är stor, utan även förändringar i det visuella avseende etiketter, utbud och hur ölen bryggs börjar sätta sig.

Kort sagt – det händer saker.

Så vi avslutar väl det här med ett passande spår? Från GRAND MAGUS, som genomförde en kanonspelning på Gefle Metal Festival i somras, och som passar undertecknad som går tillbaka till jobbet på måndag? Varje dag är en strid som ska vinnas!

2 reaktioner på ”Mycket väsen för ingenting!”

  1. Alltid kul med lite svammel. Ser fram emot Satyricon skivan då som sagt föregångaren var en av det årets bästa plattor (även om de ultraortodoxa fansen inte håller med).

    1. Chief Rebel Angel

      Faktum är ju att skivåret 2017 ser ut att gå till historien som ett av de åren där flest av ”de stora” släpper nytt. Mastodon, Satyricon, Tribulation har toppat årsbästalistan för egen del med sina släpp, och så kommer alla samma år…!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *