Drick en öl, lyssna på Yngwie… Skogsröjet 2017!

Idag startar årets Skogsröjet, och för oss på Heavy MetAle är det en alldeles speciell upplaga som går av stapeln. Varför? För att vi har äran att leverera öl till festivalen! Dels ”vanlig dricka”, och dels en specialbryggd Pale Ale som du också kan köpa via Systembolaget om du (likt undertecknad) inte har möjlighet att befinna dig på plats i Rejmyre. Det är till och med så att Beernews ville intervjua Lina, så det är en skapligt stor grej tycker vi ändå! Det blir ett helt gäng på plats på festivalen för att servera öl, snacka strunt och lyssna på hårdrock – se verkligen till att svänga förbi tältet och smaka på ölen och prata med det här härliga gänget om du har chansen!

Så. Med det sagt så vet du att ett inlägg från Rebellängeln ALLTID har med musik i ekvationen. Så är det den här gången också, och givetvis ska vi babbla lite om de artister som ska spela. Du har en bild på spelschemat här ovan, och låt oss enkelt kika på den per dag, okej?

Fredag. Då bjuds man på den här laguppställningen, och det är ju rätt enkelt att konstatera att det är ömsom vin och ömsom vatten.

Att SATOR räknas som så pass små att de inte får ha loggan på affischen och har en speltid klockan 16 gör lite ont i undertecknad med tanke på hur mycket jag älskar ”Headquake”, men sen är det ett ganska långt hoppa till nästa höjdpunkt. LAST IN LINE är ju okej, i alla fall var debutskivan det och gänget är ju så pass rutinerade att de förmodligen levererar live, men det är nog THUNDER som är nästa höjdare. Följt av HARDCORE SUPERSTAR som är ett suveränt liveband med mängder av dunderlåtar (bland annat en av världshistoriens bästa öldrickar-låtar, passande nog…!)och D-A-D som ju nästan är samma sak fast från Danmark. Inte samma musikaliskt, men lika säkert kort alltså. Och sen. The kung. YNGWIE MALMSTEEN! Du som hängt med på den här bloggen förrut vet att han står högt i kurs, och att vi haft citat från honom, att han vunnit en lång Tvekamp (då med plattan ”Odyssey”, min favoritskiva med Yngwie) samt i samband med lästipset från tidigare trummisen Anders Johansson. Bland annat – han har figurerat en hel del i texter över åren, den gode Yngwie… och han spelas ofta här hemma. Speciellt de tidiga skivorna. ”Marching Out”. ”Trilogy”. ”Odyssey”. ”Eclipse”. ”Rising Force”. På den tiden när hans virtuosa gitarrspel inte gick helt bananas och körde över låten. kollar du YNGWIE på Skogsröjet lär du få se ett eller annat gitarrsolo, men gosse – glöm inte att det är en fenomenal låtskrivarförmåga i grunden. Ett givet ”måste se”, tänker jag.

Dag 2, lördag då? Tja, den ser ut så här:

IMPERIAL STATE ELECTRIC och PRETTY MAIDS verkar ha gått samma öde till mötes som SATOR här, men det kanske är bra ändå. Sparka igång dagen på ett bra sätt, liksom. Sen kommer BACKYARD BABIES, ett band jag personligen inte kan med – de är ju helt meningslösa! – men som jag kan tänka mig att de lockar rätt stor publik. KROKUS (nostalgi), BLIND GUARDIAN (har jag aldrig fastnat riktigt för), THE DARKNESS (inte min grej), BLACK STAR RIDERS (som inte alls imponerar på undertecknad) i rad gör lördagen till en svagare dag. Tycker jag då. Bra avslut dock, SAXON är numera löjligt vassa såväl på skiva som live, och SONATA ARCTICA har jag av någon anledning ett rätt gott öra till fast jag egentligen inte fattar varför?!

Egentligen är det ju ändå så med festivaler – det viktiga är att det finns ett par akter du verkligen vill se och att du har bra sällskap. Upplevelsen är ju liksom halva grejen, och vanligen kommer man därifrån med träningsvärk i skrattmusklerna. Smaken är dessutom som baken, så bara för att undertecknad inte gillar en del av akterna så är ju det ingen lag, du kanske tycker tvärtom. Det är okej.

Ta en öl. Lyssna på YNGWIE. Skratta. Kolla på folk. Läs alla dumheter vi på Heavy MetAle hittar på via Facebook och hemsidan. Njut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *