Nu Spelas: CHTE… TJECK.. KTE.. äsh: ”Le Dernier Crépuscule”!

Som ett brev på posten efter förra söndagens orerande om namn som är knepiga så kommer det här uppföljningsinlägget. Ett där jag faktiskt knappt kan uttala namnet – eller skriva det – på ett band som dominerat speltiden i mina lurar den senaste tiden. Tipset kommer för min del från Bara Metal fast på Facebook, men jag tror att det kan ha varit Christoffer på Flyg, Audio och Vision som kläckte ägget först. Spelar kanske mindre roll, eftersom det nu är kläckt, och det vi pratar om är kanadensiska CHTE’ILIST och deras ”Le Dernier Crépuscule”. Detta är ett stycke teknisk dödsmetall som aldrig någonsin släpper måölet ur sikte: att leverera LÅTAR. Det betyder att det svängre, det finns ett driv och ett episkt anslag mitt i allt meckande, och det gör att spår som exempelvis Voidspawn eller The Voices Beneath The Well svänger stenhårt och dominerar lyssnaren.

Profound Lore står som avsändare av den här pärlan, och som vanligt kan man liksom förundras över hur mycket bra det skivbolaget hittar. Det är ett bra ställe att gräva på om man letar guld…

Innan du kastar dig in i plattan häör nedan så vill jag återknyta till rubriken och det där med namn lite snabbt.

CHTE’ILIST är inte ett felaktigt namn på så sätt att man luras att tro att det är något annat. Det räcker liksom att man ser namnet och loggan så förstår man att det är hårt och mörkt och dödsigt, men… hur fan uttalar man det? Någon?

Tur att musiken talar för sig själv!

1 reaktion på ”Nu Spelas: CHTE… TJECK.. KTE.. äsh: ”Le Dernier Crépuscule”!”

  1. Först och först, jag hade bara turen att stöta på en tidig recension av skivan på nätet. Efter det så var det bara att försöka sprida evangeliet om denna fantastiska skiva så långt det går. 🙂

    Bandet förklarade hur deras namn skall uttalas på deras facebook-sida för ett tag sedan och det fanns väl egentligen inget rätt eller fel. Själv säger jag något i stil med K-ti-ilist och det var godkänt enligt dem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *