Nu Spelas: COBALT ”Slow Forever”

Jo, jag vet att Rebellängeln Tipsar egentligen har sommarlov, och jag vet att rubriken ”Nu Spelas” egentligen borde innebära att det är nu det spelas den här skivan medan den här plattan har rullat mer eller mindre konstant under senvåren och fram till nu. Men. Den är för bra för att ni ska missa den, så det här får väl ses som en form av mitt-mellan tips och nu spelas.

COBALT levererar en dubbelskiva som inte är att leka med, den ena delen benämnd ”Slow” och den andra ”Forever”. Det är egentligen ingen skillnad på låtarna som ingår tycker jag, inte så att den ena skivan är långsam och den andra har längre låtar i alla fall. Det spelar mindre roll, för faktum kvarstår: det här är en dunderskiva! Lång – förstås – och inte helt lätt att ta till sig vid första anlyssningen kanske, men lite som tistel. Vacker i sin strävhet och obändig i sin vilja. Och gissa vad? Det är en duo. (I det här fallet heter lirarna Erik Wunder och Charlie Fell) Jajamen, det med, precis som MANTAR och lite lustigt är det ju ändå att två av de klart mest nyskapande, egna och intressanta skivorna under detta år är alster som tvåsamheten står bakom

Hur som helst.

Nedan har du skivan i Spotify.

Du kan egentligen börja var som helst – den fantastiska inledningen på första Hunt The Buffalo (även om den låten med tiden inte är den starkaste så börjar den på ett rent fantastiskt sätt!), dunderlåtarna Beast Whip, King Rust eller Elephant Graveyard – men min favorit är nog ändå Cold Breaker. Det är helt klart en av årets starkaste låtar.

In och kolla. Du kommer inte att ångra dig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *