Rebellängeln åker till Danmark till tonerna av VOLBEAT

När du läser detta är Rebellängeln på väg till – eller redan framme i – Danmark. Arbete väntar, det ska gnuggas geniknölar och smidas planer för framtiden tillsammans med moderbolaget. Givetvis innebär det att det spelas dansk musik, och efter att ha laddat upp med ARTILLERY (”By Inheritance” kan vara den bästa skandinaviska thrash metal platta som någonsin släppts…) MERCYFUL FATE och D.A.D så har jag nu landat i VOLBEAT.

Den danska exportsuccén har ju precis släppt nytt, ”Seal The Deal & Let’s Boogie”, och det låter riktigt bra tycker jag. Trallvänlig, melodisk och enkel hårdrock som man lätt kan sjunga med i. Faktiskt något mer radiovänlig än tidigare – det är gott om körer och allsång – och totalt sett det sista steget från lite thrash-aktig hårdrock till rent arena-flörtande. Som gjort för festivalerna, utan att jag tycker det känns tillgjort. Det kommer nog från hjärtat, vilket alltid är viktigt.

Hade jag petat ihop en riktig recension så tänker jag att det är en stark betygstrea som det är nu, och det är väl ungefär vad man kan förvänta sig av VOLBEAT. Man behöver inte anstränga sig speciellt mycket, man behöver inte ha lyssnat speciellt mycket för att det ska vara bra. Kort sagt, bra. och precis lagom för min resa till Danmark!

4 reaktioner på ”Rebellängeln åker till Danmark till tonerna av VOLBEAT”

    1. Chief Rebel Angel

      Förstår och respekterar det. Det är lite umpa-bumpa över det. Är ju själv lite förvånad över att jag gillar skivan..?!?!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *