Nu Spelas: KEEP OF KALESSIN ”Armada”

Jag gillar slumpen, i alla fall ibland. Som när det var Halloween förrförra helgen och undertecknad hade röjt runt lite i hyllan för att hitta orange plattor som kunde få lite extra speltid, och sen – typ dagen efter eller så – dyker en av mina absoluta gamla favoriter upp i flödet på sociala media och är lite åt det hållet i färgskalan.

Det kanske inte är lysande orange (väl?), men himlen bakom den samlade hären är klart härlig. Eldig. Ett snyggt omslag, och ”Armada” är och förblir min favoritplatta med KEEP OF KALESSIN, ett band som egentligen är så bra att de borde ha erövrat världen. Självklart är både ”Reptilian” och ”Kolossus” med i leken, men det är något speciellt med just ”Armada”. Spår som Crown Of The Kings, The Black Uncharted, Vengeance Rising och framförallt avslutningen med The Wealth Of Darkness och titelspåret Armada slår an en sån där underbar känsla i kroppen hos undertecknad.

Det smakar frihet, antagligen för att den här skivan spelades så intensivt när den kom 2006, precis efter skiljsmässa och i samband med att en ny och hel Rebellängel växte fram. Men det var ett tag sedan den spelades, och därför blev det fest när den dök upp igen. Oerhört stark platta, detta.

Som extra lök på laxen var anledningen till att den dök upp i sociala media att bandets ”ägare” och starke man Obsidian C  la upp en video på när han spelar inledningen på just titelspåret akustiskt, och berättade att man hade skrivit skivan så att den skulle kunna framföras helt i den stilen.  Kolla in den här videon och se på gitarrspelet så inser man att det händer en hel del på strängarna!

Videon är gammal och man pratar där om att man ska spela titelspåret från sitt nya abum ”Armada”, men det spelar ju mindre roll. Det är själva grejen som räknas. Det är snällt, men man hör ändå att det finns elakheter i bakgrunden. Att det där med blastbeats och distade gitarrer och hela paketet är något att skriva hema till mamma om. Bara att leta fram din KEEP OF KALESSIN-samling och ladda på!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *