Nu Spelas: VALKYRIE ”Shadows”

Förra veckan gick lite i nostalgins tecken här. Gamla klassiker som fick speltid. Just nu ska jag dock göra tvärtom, och tipsa om en skiva som snurrat ganska frekvent den senaste månaden, och som jag inte vill att ni missar. En alldeles ny sak, där omslaget genast får en att hajja till och inse att det är musik i samma anda som BARONESS, MASTODON och ROYAL THUNDER. (Inte så konstigt kanske, bland annat är en av gitarristerna Peter Adams som till vardags faktiskt lirar med BARONESS).

Vi snackar om VAKYRIE och deras ”Shadows”, en skiva som kombinerar det klassiska 70-talshårdrockssvänget som sattes i gungning av BLACK SABBATH med just modernare akter som BARONESS. De dubbla gitarrerna sicksackar riff som växer till kolosser, och totalt sett får man ett helt knippe riktigt starka och luddigt sköna låtar.

Detta är helt klart en skiva du inte ska missa, och det känns som ett fräscht och spännande alternativ så här till vardags och som uppföljning på förra veckans nostalgi-frossa. Nu Spelas VALKYRIE ”Shadows”, och det är en finfin platta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *