Nyheter på Systembolaget – 22:a November

Då är det dags igen, ett lagom stort släpp på SB.

Man har som seden bjuder, lite av varje. Så spejja in information här och gör en lagom stor inköpslista.

All In Gothenburg Phenomenon, APA, 11215, Sverige, 33 cl burk, 29,90 kr+pant, 5,7%
-”Ju fler kockar desto sämre soppa” brukar det heta. Risken blir ju då skyhög när hela 15 st bryggerier är inblandade här. Jag orkar inte ens räkna upp alla. Men det är i stort sett hela Götelaborg som har varit i och petat här. Man har i alla fall lyckats koka ihop en APA tillsammans.

Amundsen/Wylam Incendiary Confusion DDH IPA, IPA 11682, Norge/Storbritannien, 44 cl burk, 59,90 kr+pant, 7,5%
Både Amundsen och Wylam är ju ena riktiga konnässörer i humle-djungeln, så det är väl helt naturligt att de slår sina kloka ihop och brygger en IPA.

Ballast Point High West Bourbon BA Victory At Sea, Imperial porter & stout, 11748, USA, 35,5 cl, 39,90 kr, 12%
Den här har vi sett förut och vi välkomnar den tillbaka med pompa & ståt. LAgrad 7 månader på High West fat. Pang-god.

Clown Shoes Mocha Sombrero, Imperial porter & stout, 11591, USA, 47,3 cl burk, 43,90 kr+pant, 7%
Mexikansk choklad verkar populärt? Både denna och Great Divide Yeti’n nedanför hänvisar till Mexiko i sina senaste brygder. Clown Shoes dyker upp ibland i Sverige med lite släpp. De har alltid en väldans glassig artwork på sina burkar/flaskor. Det är ju trevligt. Det är inte alltid själva innehållet matchar konstnärsklass dock enligt mig, även om de är ett intressant ”spökbryggar-gäng” från Boston. De brygger de flesta av sina bärs på Harpoon i Boston, och så även denna.

De La Senne Winter Mess, Belgisk mörk ale, 11172, Belgien, 33 cl, 37 kr, 8,5%
En Belgisk julöl går ju alltid ner, framför allt om celsius-måttet även det går ner till under minus. Det här är en relativt ”normal” Belgisk strong ale med en hyfsat tung alkohol-halt. Värmer bra

Great Divide Mexican Yeti, Imperial porter & stout, 11734, USA, 56,8 cl burk, 119,90 kr+pant, 9,5%
Man ska inte hålla igen. En tallboy proppad med Yeti är inga fel. Dessutom en Mexican Yeti. Mexikansk som i kryddor, vanilj och kaffe i massor för att sända signaler om ”Champurrado”, den traditionella Mexikanska choklad-drycken. Yeti är alltid gott, och blandar man i lite annat så kan det gå åt båda hållen, men förhoppningsvis går det åt rätt håll.

Modern Times Space Ways, IPA, 11169, USA, 47,3 cl burk, 49,90 kr+pant, 6,7%
Den senaste biran från Modern Times ”seasonal”-serie att falla in i ordinarie. Det bådar gott. En hazy IPA med Nelson Sauvin, Motueka och Simcoe humle. Vi får hoppas att Galatea har lagt in turbon på container-båten över Atlanten, så att den inte smakar gammal farbror.

Rogue Coast Haste Imperial Hazy IPA, Imperial/dubbel IPA, 11134, USA, 47,3 cl burk, 49,90 kr+pant, 8,6%
Rogue har varit inne på hyllan några gånger förut, och nu har distron flyttat till Wicked Wine Sweden. Då kanske vi kan se lite mer framöver? Rogue är ett bra gäng med stabila öl så jag ser fram emot mera nyheter framöver. Det här är en IPA med egenodlad Centennial humle. Japps, Rogue har egen mark där de odlar sitt eget skit. Det är ett tecken man inte skall vifta bort bara så där.

Sierra Nevada Narwhal, Imperial porter & stout 11592, USA, 35,5 cl, 41,90 kr, 10,2%
Om du mot all förmodan har råkat missa Narwhal genom historien så får du här chansen igen (som vanligt). Det är lätt att raljera över den här, man kan tycka vad man vill, men det är en av världens bästa (massproducerade) stouts.

Gammal skitbild av skitgod öl.

Stone Scorpion Bowl IPA, IPA, 11754, USA, 35,5 cl burk, 26,90 kr+pant, 7,5%
Stone har här försökt få till en så fruktig IPA de bara kan, utan att använda frukt överhuvudtaget. Var känner vi igen det uttalandet ifrån? Men oavsett så är det nog en hyfsat balanserad IPA som ramlar ur burklinan.

Zundert Trappist 10, Abt & kvadrupel, 11708, Nederländerna, 33 cl, 35,90 kr, 10%
Genomslaget av trappistbryggerier är inte svintungt i Holland. Det är kanske därför Zundert och La Trappe fightas om ”minst renommerade trappist”-pokalen varje år. Eller ja… man kanske ska hålla käften om man bor i Sverige, för det är prick det man gör i en trappist-orden. Kniper käft och jobbar. Prova det får du se, det brukar ge resultat. Jag har faktiskt inte provat denna, bara deras 8:a, men det är i alla fall en reko Quad, så det är inte så mycket att orda om. Köp om du diggar stilen, och gör du det inte, så köper du ändå och bjuder på till kaffet på nästa släkt-träff.

Flyttade
Drie Fonteinen Oude Geuze Vintage 2016, Lambic – gueuze, 11107, Belgien, 37,5 cl, 184 kr, 7,3 %
Omnipollo Quadruple Dry Hopped Fatamorgana, Imperial/dubbel IPA, 11147, 44 cl burk, 59,90 kr+pant, 8 %

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *