Nyheter på Systembolaget – 7:e Juni

Det är bara ett släpp i Juni, och det är förvånansvärt litet.
Då får man hoppas att det är super-hög kvalitet, för nu så här när sommaren tränger sig på
så önskas mången god dryck.

7:e Juni

Aecht Schlenkerla Kräusen, Dortmunder & helles, 11000, Tyskland, 50 cl, 28,90 kr, 4,5 %
Det är som vanligt, Brauerei Heller’s rökbärsa faller mig aldrig på läppen. Så jag har bestämt mig för att aldrig kommentera eller dryfta något om deras öl. Nu gör jag ju det ändå, men… Den här lagern får en liten dos ”icke-lager” tillsatt, alltså ung lager och då kallas stilen ”Aufkräusen”.

Collective Arts IPA no 8, IPA 11248, Kanada, 47,3 cl burk, 44,90 kr+pant, 8 %
Det här är förmodligen tvärtom än den ovan. Collective Arts kokar öl som är precis den typ av öl jag föredrar (oftast). Jag har gillat nästan allt dessa gentlemän kastat över till Sverige, så jag förväntar mig inget annat här heller. En DIPA som är dubbelt torrhumlad med Simcoe, Mouteka och Columbus.

Dugges/Wizard Tutti Frutti, Övrig syrlig öl 11776, Sverige, 33 cl, 36 kr, 6 %
De svenska stilbildarna på raka fruktsurisar utan krusiduller, Dugges, har här teamat ihop det med de ”nya” hjältarna av samma kaliber. Mikrofonbryggeriet och Morgondagens kallar sig Wizard Brewing när de jobbar ihop och den här trion har i stort sett slängt i all frukt de kunnat hitta. Mango, Päron, Passionfrukt, Persika, Ananas och Mandarin – vad sägs om det? Förmodligen jättegott?

Bildkälla: Systembolaget

Mikkeller K:rlek Vår/Sommar 2019, APA, 11881, Danmark, 33 cl burk, 29,90 kr+pant, 4,8 %
Ja och sen då, denna oändliga serier från Mikkeller/Brill, K:rlek som kommer varje år, lite tweakad och denna gång har man gått på burken. Idaho7 och Lemondrophumle. Det känns som att det kan vara prick min melodi. Jag är beredd.

Bildkälla: Mikkeller Webshop

Poppels A Sunny State Of Mind, Berliner weisse, 11560, Sverige, 33 cl, 29,90 kr, 6 %
Som vi har sett förut så verkar J.Wakefield digga Sverige, och nu har man återigen gaddat ihop sig med All In Brewing och Poppels för en fruktbomb så här lagom till sommaren. En Berliner Weisse med thé, vanilj, hibiskus och apelsin. Låter jättegott tycker jag i alla fall, men man vet aldrig.

Stigbergets/Verdant Session IPA, Session IPA, 11710, Sverige/Storbritannien, 44 cl burk, 39,90 kr+pant, 4,5 %
Stigbergets nästa collab-släpp på SB efter förra dönaren med Northern Monk är en tvärtemot IPA ihop med Verdant. Tvärtemot som i att den förra var en DIPA och detta är en Session IPA. Spännande, även om Session IPA’s är lite mjukrock för mig.

Bildkälla: Denna gång orkade jag inte/hade jag inga egna bilder, så Mikkeller’s och Systembolagets pressbilder fick duga.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *